Nyheder

Værløse BBK fulgte med Stevnsgade BBK indtil pausen

Der er ingen tvivl om, at det var et Værløse-hold opsat på at slutte efterårssæsonen ordentlig af, der tog imod Stevnsgade i Søndersøhallen.

Men juletid eller ej; de gode intentioner var ikke nok, og Stevnsgade kunne tage hjem til Nørrebro med en 60 – 87 sejr i bagagen.  Og så alligevel.

I første halvleg spillede Værløse noget af det bedste, de har præsteret i år. Ikke mindst fik søstrene Sheikh – Safia og storesøster Hanna – for alvor noget ud af anstrengelserne. De var her og der og allevegne og var sammen med et i øvrigt velorganiseret og disciplineret Værløsehold, hovedårsagen til, at Værløse kunne gå til pause med en 45 - 44 føring. 

Men så sket der noget. I anden halvleg blev det pludselig synligt, at der var 2 amerikanere til forskel på de to hold: Julie Forster og Sarah Eichler. 

Da det for alvor begyndte at køre for de to fysisk og teknisk stærke spillere, havde Værløse simpelthen ikke noget svar. Og så skete det, som er set ved andre lejligheder, når Værløse bliver ramt af et hurtigt run. Så virker det som om, at de glemmer at holde fast i de indøvede og aftalte systemer, og det bliver hver mand for sig basketball. Se blot på antallet af assist, hvor Værløse havde 9 mod Stevnsgades 20.  Det ligner jo ikke en statistik for et hold, der spiller bolden rundt i vante systemer og venter på den rigtige chance.

De to amerikanere var simpelthen for stor en mundfuld for Værløse. At de var fysisk overlegne vidner de 31 rebounds om som de Julie og Sarah havde tilsammen. Heraf havde Julie Forster alene de 25.!

Når alt det så er sagt, er der ingen tvivl om, at Værløse-holdet kan tage på juleferie med bevidstheden om, at når de holder hovedet koldt, og spiller det bedste de kan, så kan de spille lige op med de bedste i ligaen. Og Stevnsgade er uden tvivl at regne blandt de allerbedste i Dameligaen.

Tilskuerne valgte Safia Sheikh som kampens Værløse-spiller. Det var også Safia Sheikh der sluttede som Værløses topscorer med 15 point, fulgt af Devon Quattrochi med 13 point.

For Stevnsgade blev det Julie Forster med imponerende 30 point, 25 rebounds og 7 assist, fulgt af Sarah Eichler med 20 point.

Skrevet af Tom Espensen