Nyheder

Ugens preview - weekend

Efter 2 kampe i midtugen med sejr til Lemvig Basket og Virum Go Dream byder  weekenden på fuldt program i DL med 1 kamp lørdag og 2 kampe søndag.

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (lørdag kl 14:00)

Det er to hold som lige nu befinder sig i hver sin ende af tabellen, og også spillemæssige er gået i hver sin retning på det seneste.

Stevnsgade har haft en vanskelig sæson indtil nu, hvor skader, trænerskifte, ændringer i organisationen og en smal trup har sat sit præg på potentialet. Nu er det tid til en ny start for holdet, med ny træner og tilgang af ny amerikansk spiller.

Desuden er Ida TP tilbage, hvilket er en væsentlig tilføjelse. Alligevel har holdet haft det svært i de første to kampe efter nytår, hvor det er blevet til nederlag mod SISU og BK Amager. Derfor er fokus nok ikke så meget på resultaterne lige nu for holdet, men mere på det spillemæssige som skal genstartes.

Hørsholm er i den modsatte situationen og har haft en stabil sæson, hvilket også er taget med ind i det nye år, hvor det senest blev til en sikker sejr hjemme mod Lemvig. På baggrund af de seneste kampe og holdenes placering er det naturligt at forvente en sejr til 79ers.

Det bør endda blive en sikker sejr på +10 point.

Virum GO Dream - Lemvig Basket (søndag kl. 14:00)

Søndag er der forpremiere på pokalfinalen, når Lemvig besøger Virum.

De to hold vil sikkert bruge kampen på at se hinanden an inden finalen om et par uger. Det betyder også, at holdene nok ikke vil afsløre alle taktiske muligheder, og der kan det blive en kamp, hvor det handler mere om det man ikke gør, end det man gør.

Virum er favorit til at vinde, ikke mindst fordi holdet har spillet meget stabilt hele sæsonen og også i de seneste kampe har været umulige at ryste.

Lemvig er derimod kommet lidt forsigtigt fra start i 2017, men det blev dog til en sejr onsdag aften mod Åbyhøj. Det var dog ikke på baggrund af godt spil og både kollektivet og individuelt er der plads til forbedring målt på det niveau, der blev spillet i slutningen af 2016.

Sidste holdene mødtes vandt Virum blot med 1 point, og det kan godt blive tæt igen, men Lemvig kan nok godt bruge et par uger mere inden de behøver at vinde mod Virum, så mon ikke det bliver en hjemmesejr på 5 point.

SISU  Åbyhøj IF (søndag kl. 16:00)

Rundens sidste kamp står mellem SISU og Åbyhøj. Begge hold befinder sig i den nederste halvdel af tabellen og har god brug for en sejr. SISU tankede selvtillid for en uge siden, da de vandt over Stevnsgade, mens de som forventet tabte til Virum onsdag aften.

Åbyhøj var også i kamp onsdag aften, hvor de tabte for anden gang i 2017, men igen fulgte de godt med og tabte med blot 6 point.

Der er gode muligheder for, at det kan blive weekendens mest intense kamp, fordi begge hold må være meget sulte efter at hente en sejr, og ser denne kamp som en oplagt mulighed til det. SISU har flest individuelle profiler, men Åbyhøj har nok det stærkeste og mest rutinerede kollektiv.

Hvad der så giver sejren kan være vanskeligt at spå om, men SISU har hjemmebane og en sejr fornylig og samlet giver det et lille overtag. Så måske taber Åbyhøj igen en tæt kamp med 6 point!

Det var ordene fra René Jakobsen fra Lemvig Basket. Hvordan tror du de 3 kampe ender?