Nyheder

Ugens preview

Topopgør onsdag i DL og 3 kampe i weekenden - ser er der serveret til nogle spændende kampe i denne uge. Og kokken der har anrettet menuer er Rene Jakobsen fra Lemvig Basket.

Holdene i Dameligaen står overfor slutspurten i grundspillet og de sidste kampe skal dels bruges til at fordele de sidste placeringer og finpudse formen inden slutspillet.

Hørsholm 79ers - BK Amager (onsdag kl. 19:00)

Det er allerede afgjort, at Hørsholm 79ers og BK Amager slutter som nummer 1 og 2 i grundspillet, så det bliver interessant at se, hvordan holdene står i forhold til hinanden inden kampene om medaljer for alvor bliver fordelt.

Som vinder af grundspillet er Hørsholm direkte kvalificeret til semifinalerne og som nyslået pokalmestre ligger der et stort forventningspres på nordsjællænderne. Historien fra sidste sæson kan alligevel godt gentage sig. Her kom BK Amager fra baghjul op til slutspillet og snuppede DM-titlen efter Hørsholm havde været klart bedst i grundspillet.

Spørgsmålet er om der går taktik i kampen onsdag aften, så spillet bliver uforudsigeligt. Noget tyder dog på at BK Amager lige nu er mest stabile, så de tildeles en spinkel favoritværdighed.

BK Amager - Åbyhøj IF (lørdag kl. 14:30)

Allerede lørdag er BK Amager i kamp igen. Denne gang på hjemmebane mod Åbyhøj IF, som har haft en temmelig svingende slutning på grundspillet.

De grønne kan stadig nå at snuppe 3. pladsen, hvilket på papiret vil give en nemmere kvartfinale end 4. pladsen. Men de skal slutte stærkt i de sidste kampe, og BMS/Herlev skal gå i stå.

BK Amager på udebane er ikke en nem kamp at hente point i, så det mest sandsynlige vil blive en sejr til værterne. Det kan spille ind, at BK Amager ikke har noget at spille for, og kan bruge kampen til at prøve nogle taktiske ting af. Alligevel er en hjemmesejr det bedste bud på et resultat.

Værløse Blue Hawks - Lemvig Basket (lørdag kl. 15:00)

Pladserne i den nederste del af tabellen er ikke endeligt fordelt endnu, og Lemvig kan med en sejr stadig nå at overhale SISU på 6. pladsen.

Værløse er til gengæld sikker på at slutte som nummer 5, og det kan måske påvirke intensiteten i kampen. Som sidste år må Lemvig slutte sæsonen med en meget smal trup, men vestjyderne har vist de kan stå sammen og ramme et godt niveau, når det virkelig gælder.

Værløse har vist mere stabilitet og holdet er vokset med opgaverne gennem sæsonen. Der er stort potentiale i det unge hold, og de kan blive en joker i slutspillet.

Sidst Lemvig var i Værløse blev det en tæt kamp, som først fandt en vinder i de absolut sidste minutter. Det kan blive en gentagelse og Værløse er favorit til endnu en sejr.

SISU - Hørsholm 79ers (søndag kl. 17:00)

Ugen sluttes med ligaklassikeren mellem SISU og Hørsholm. Det er to hold som har været rivaler i dansk damebasket gennem årtier. I denne sæson er de to hold forskellige steder i deres udvikling. Hørsholm har rutinen og en sammentømret trup mens SISU er i gang med opbygningen af noget, som på sigt med de rette rammer kan blive rigtig godt.

Lige nu har SISU svært ved at matche Hørsholm, så det vil være en overraskelse, hvis SISU hiver point ud af kampen. Hjemmeholdets chance skal ligge i, at Hørsholm skal time formen til slutspillet og derfor måske vælger nogle alternative løsninger i spillet. Trods det vil det stadig være en overraskelse med en hjemmesejr.