Nyheder

Ugens preview

Lørdag sættes sæsonen 19/20 i Dameligaen i gang.

Efter exit fra Stevnsgade Basketball er 7 hold klar til at udfordre hinanden i en sæson, hvor jævnbyrdigheden ser ud til at blive lidt mindre end de seneste sæsoner. Men der er stadig lagt op til mange spændende kampe, og mon ikke også der dukker et par overraskelser op.

Stevnsgades fravær i ligaen betyder, at en række stærke spillere fra Nørrebro har fordelt sig til andre Københavnske klubber. Især BK Amager har haft gavn af spændende tilgang, og de står med stærke kort til at forsvare DM-titlen fra sidste sæson. De største udfordrere bliver formentlig Hørsholm, SISU og Åbyhøj IF, mens BMS Herlev Wolfpack, Værløse Blue Hawks og Lemvig Basket ser ud til at stå med et andet udgangspunkt – og som holdene, der kan overraske.

Første runde byder på tre kampe, og som udgangspunkt er det svært at give kvalificerede bud på, hvordan udfaldet bliver. Der er ikke sluppet mange nyheder ud fra holdene om træningskampe, skader eller andre spillemæssige forhold, som kan give et fingerpeg om, hvor holdene står. Så det er med stor spænding og alle muligheder åbne at Rene Jakobsen fra Lemvig Basket kommer med sit bud på de 3 kampe.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (lørdag kl. 14:00)

Sæsonen åbnes af de to hold, som sluttede sidste sæson med at kæmpe om bronze. Begge hold har fastholdt en stamme af spillere fra sidste sæson, hvilket giver en stor fordel i opstarten.

Hørsholm har igen Gritt Ryder, Ivana Jovanovic og Marie Luise Blyme som en rutineret trio i spidsen for et ungt og meget talentfuldt hold. Holdet er desuden suppleret af de to amerikanere Sidney Reilly og Alyssa Rader. Tilsammen giver det et stærkt hold, der nok ikke bliver så suveræne i grundspillet, som i sidste sæson, men stadig er blandt medaljefavoritterne.

Åbyhøj er på samme måde bygget op med en gruppe rutinerede spillere kombineret med unge talenter. I forhold til sidste sæson er Stephanie Mannemar væk, men Ida Mark Krog, Caroline Wick og Tine Randrup-Thomsen er stadig med til at støtte de unge. De grønne må til gengæld undvære et af de største talenter da Malene Lind Pedersen formentlig er ude hele sæsonen med et ødelagt korsbånd. Et par andre spillere starter også sæsonen på skadeslisten, men bredden er stor i Ådalen, så Åbyhøj er bestemt et hold, man skal regne med. Den største ændring hos Åbyhøj skal formentlig findes på trænerbænken, hvor Thomas Johansen gør comeback.

De to hold står godt til hinanden, og sidste sæson gav de hinanden kamp til stregen. Begge hold skal formentlig bruge nogle kampe inden de finder deres topniveau, men det bliver interessant at se, hvor de står lige nu.

Med hjemmebane i første kamp og mest kontinuitet fra sidste sæson bliver Hørsholm kneben favorit til at vinde.

BK Amager - BMS Herlev Wolfpack(lørdag kl. 17:00)

De forsvarende mestre fra BK Amager starter sit titelforsvar på hjemmebane mod BMS Herlev Wolfpack.

I sidste sæson gik begge hold ind i Dameligaen som oprykkere med hvert sit koncept, og en placering i hver sin ende af ligaen. Begge hold fik dog på hver sin måde gode og vigtige erfaringer med sig. Det var ikke ventet, at BK Amager ville slutte med guldmedaljerne i sidste sæson, men holdet var godt med allerede før jul, og i foråret sprang holdet for alvor ud og viste sin styrke.

I sommerpausen har BK Amager styrket sig med flere stærke spillere, som dels vender hjem til BK Amager eller har set klubben som næste stop. Blandt de mest interessante navne er Ena Viso, Elisabeth Brynaa og Rikke Fabricius. Desuden er amerikanske Ruth Sherrill stødt til holdet.

BMS Herlev Wolfpack bygger videre på konceptet fra sidste sæson, med en stærk base af meget talentfulde spillere, som nu har fået et års rutine at tage med ind i den nye sæson. Desuden er der kommet lidt tilgang til holdet, hvor de mest interessante navne er Ellen Marie Iversen og Rebecca Francker – begge med erfaring fra Dameligaen og et godt supplement til en spændende trup.

Begge hold har altså nye spillere, som skal spilles ind på holdet, men det er nok BK Amager, som skal justere mest i deres spillestil efter Valerie Driscoll har forladt holdet. Så selvom BK Amager er favorit til at vinde, så kan BMS Herlev godt blive et vanskeligt hold at starte sæsonen i mod.

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 15:00)

Begge hold har brugt sommeren på at skifte ud i truppen og ændre på konceptet for holdene.

SISU har med Ida Tryggedsson hentet en af de største profiler i Dameligaen. Det betyder naturligvis også, at spillet i høj grad vil blive bygget op omkring hende. Som noget nyt er der som udgangspunkt også kun en amerikaner på holdet - og hun er hentet i Stevnsgade . I stedet er der suppleret fra Spanien og Grækenland. Samlet ligner det et hold, som er mindst lige så stærkt som i sidste sæson, men der går nok nogle uger, inden spillerne fuldt ud har fundet hinanden.

Det gælder helt sikkert også hos Lemvig. Vestjyderne var i sidste sæson hårdt ramt af skader, og det har også påvirket opstarten af denne sæson, hvor flere spillere stadig er ved at afslutte genoptræning. Hos Lemvig er der til gengæld kommet tilgang af flere unge danske spillere, og fokus bliver i højere grad udvikling end resultater. Der er stadig en række udenlandske spillere med hos Lemvig, hvoraf flere efterhånden har været i klubben nogle sæsoner. Men der er også nye navne fra USA, Canada og Østrig. Lemvig skal bruge noget tid på at spille holdet sammen og få de sidste skader overstået.

Så på sigt kan holdet godt blive en joker, men i sæsonens første kamp er SISU favorit til at vinde.