Nyheder

Ugens preview

Pause i DL i den kommende weekend men til gengæld 4 kampe serveret på et sølvfad på hverdage i næste uge.

Coach for Værløse BBK, Thomas Hemmingsen kommer her med sit bud på de 4 kampe.

BK Amager - Stevnsgade Basketball (tirsdag kl. 19:30)

4. runde starter ud med et møde mellem to af de mere rutinerede hold i ligaen og samtidig et møde mellem to forskellige spillestile. Amager vil formentlig forsøge at holde tempoet i kampen nede og udnytte at de har Driscoll under kurven, hvorimod Stevnsgade i højere grad vil prøve at sætte et højt tempo med hurtige skud og mange possessions.

Forskellen i spillestil kommer også til udtryk i form af antallet af 3-point skud, hvor Stevnsgade i de første tre kampe forsøger dobbelt så mange som Amager. Hvis Stevnsgade bliver varme fra distancen, er de meget vanskelige at følge med.

Det bliver derfor spændende at se hvilket hold, som lykkes bedst med deres gameplan, og jeg synes derfor, det er en svær kamp at forudse. Det virker dog til at Stevnsgade fandt skudformen i kampen mod Lemvig og mit bud ender derfor med at være Stevnsgade der vinder med 6 point.

Hørsholm 79ers - BMS Herlev Wolfpack (onsdag kl. 18:30)

I modsætning til tirsdagens kamp tror jeg ikke der i kampen mellem 79ers og Wolfpack kommer til at være spænding om resultatet. Selvom det stadig er tidligt på sæsonen, så har Niners allerede skilt sig lidt ud fra resten af holdene i ligaen. Anført af rutinerede danske spillere og stærke udenlandske profiler, samt suppleret af gode, unge talenter har Niners haft fuld fart på i de første tre kampe, hvor kun Aabyhøj indtil videre har formået at presse dem.

Wolfpack har været den store overraskelse i de første tre runder. To flotte sejre over hhv. Lemvig og SISU, samt et tæt nederlag til Amager har skabt respekt omkring det unge hold. De har vist, at de ikke kun er i ligaen for at lære, men sagtens kan skabe problemer for de mere etablerede hold. Det bliver spændende at se, om de kan holde dampen oppe over hele sæsonen.

Hvis 79ers tager for let på kampen, kan Wolfpack godt drille dem, men det tror jeg, 79ers er for rutinerede til, og jeg ser derfor en sikker hjemmesejr. Hørsholm med 20 point. 

SISU - Værløse BBK (onsdag kl. 19:30)

I Gentoftehallen mødes to hold, som begge vil være opsatte på at få en sejr. Både SISU og Værløse vandt deres første sæsonkamp, men har derefter tabt to kampe i træk, og jeg forudser derfor et spændende opgør.

SISU har i deres to udenlandske profiler CJ Nofuentes og Aubrey Buckley to rigtig stærke spillere, som fører holdet an i stort set alle statistiske kategorier, men samtidig har de også en god gruppe unge danske talenter.

Værløse havde efter to højtscorende kampe meget svært ved at få bolden i kurven i kampen mod Amager, og holdet viste for første gang i sæsonen deres unge alder. Værløse skal forsøge at udnytte deres bredde i truppen, hvor hele ni spillere snitter over 17 min per. kamp.

Jeg synes det er en meget svær kamp at spå om, men jeg tror det bliver en intens og tæt kamp, som først bliver afgjort til allersidst.

Lemvig Basket - Aabyhøj IF (torsdag kl. 18:30)

4. runde sluttes af med “lokal”derbyet mellem de to jyske hold. Lemvig virker til efter en svær start på sæsonen at have fået styr på truppen og har samlet et hold med rigtig dygtige spillere. Truppen har dog stadigvæk ikke haft mange træninger sammen, og de vil derfor kun blive bedre jo mere spillerne lærer hinanden at kende.

Aabyhøj er spillemæssigt kommet rigtig godt fra start og med en god blanding af rutinerede spillere og store talenter har de vist sig som et rigtigt stærkt hold. Med en hurtig og aggressiv spillestil har de vist at de kan score mange point på kort tid og samtidig har de en bred trup og mange strenge at spille på.

Jeg tror det bliver afgørende om Lemvig formår at løse Aabyhøjs høje pres og få kampen over på deres egne præmisser. På trods af hjemmebanefordelen, så tror jeg på en tæt udebanesejr. Aabyhøj med 5 point.