Nyheder

Ugens preview

Headcoach fra SISU, Hrannar Holm har kigget i krystalkuglen og forudser disse kampe i 11. spillerunde.

Der er mange interessante kampe i weekenden. På grund af mellemspillet som starter efter grundspillet, så forventer jeg en hård kamp om pladserne i grundspillet.

Især om pladser nr. 4 og nr. 8. Som det der ud nu, så sidder Amager og Hørsholm på pladser 2 og 3 men der er yderligere 3 klubber der godt kunne tænke sig, at ende bland de top fire i grundspillet; Lemvig, Åbyhøj og Stevnsgade.

I den anden ende har vi nu fire hold der alle sammen kæmper om de to sidste pladser ind i mellemrunden (pladser 7 og 8), dvs. Falcon, Virum, Værløse og Horsens. Mit bud er at kampen om pladserne vil blive rigtig spændende, forhåbentlig indtil grundspillets sidste runde. 

Lørdag kl. 14.00: Horsens BC vs. Værløse BBK

Værløse vandt sin første kamp i weekenden mens Horsens tabte stort mod Sisu. Horsens er pt rigtig hård ramt af skader. Uheldet fortsatte i lørdagskampen mod Sisu, hvor Eva Bonde måtte på skadestuen med knæskade. Skadessituationen betyder at selvom Horsens kæmper og gør alt de kan, så bliver det svært at vinde kampe.

Hvis Horsens har alle spillerne til rådighed, så kan de på en god dag slå Værløse, det har de jo gjort en gang før, men nu ser det ikke så godt ud for dem.

På den anden side har Værløse endelig leveret varen på banen efter en svær start og kommer uden tvivl til kampen med optimisme og selvtillid. Kampen er vigtig for begge hold, men medmindre at de skadesramte Horsensspillere bliver rask i løbet af de næste dage, så vinder Værløse en sikker sejr på måske 15-20 points. 

Lørdag kl. 14.00: Lemvig Basket - Virum Vipers

Virum tabte uventet stort mod Værløse i sidste runde, de havde ellers spillet godt på det sidste. Lemvig er på vej op efter en ikke så god start, selvom de tabte mod Hørsholm.

Emily Hatch og Raven Berry er for store og stærke for Virum, tror jeg, og netop fysikken kan blive afgørende i kampen. Virum prøver at spille aggressivt, og hvis det lykkes dem at stresse guardsene hos Lemvig kan de spille med, et stykke tid, men det bliver hjemmeholdet der kører en komfortabel sejr hjem, måske med 20 points forskel. 

Lørdag kl. 14.30: Falcon - Aabyhøj IF

Her har vi to hold der kører i modsatte retninger. Falcon tabte deres to mest scorende spillere, Iben Soltau og Julie Kongeskov, og har haft det svært et stykke tid, bl.a. tabt fem kampe i streg. De har nu fået Simona Bartkova tilbage og finder måske snart ud af det hvad der skal til at vinde kampe igen. På den anden side af banen er det unge Åbyhøj hold, der helt klart er på vej op, efter to storsejre i træk mod Stevnsgade og netop Falcon.

Åbyhøj har tre virkelig gode spillere i Maria, Britt og Bianca, og derudover masser af unge talentfulde spillere der alle får tid på banen. Det betyder at de kan spille med høj energi for 40 minutter.

Hvis Falcon skal have en chance på lørdag skal de matche gæsternes intensitet. Selvom Åbyhøj er favorit, tror jeg ikke, de vinder med 38 points som de gjorde sidst. Kampen bliver tættere denne gang, men Åbyhøjs bredde bliver afgørende, de vinder med måske 12-15 points forskel. 

Lørdag kl. 14.30: BK Amager - SISU

Så er det ligaens absolutter topkamp mellem Sisu og Amager. Det er tredje gang inden for et par uger at holdene mødes. Første kamp vand vi (Sisu) sikker med 18 points, men pokalkampen var mere lige, den vandt vi med kun 4 points. Der er derfor lagt op til et spændende opgør i Amagerhallen.

Jeg tror, at Amager (og resten af ligaen) vil gerne se en hjemmesejr, fordi at den ville øge spændingen i grundspillet. Amagerholdet har været lidt svingende på det sidste efter en forrygende start, men mon ikke de møder op med masser af energi til topkampen?

Deres styrke er som før, deres forward-center duo, Cathariana og Keyona Bryant, men derudover har Emilie Fogelstrøm været brandvarm udenfor 3pt linjen. Man kan måske sige, at Amager er et angrebs-hold.

Vi møder ikke op med vores stærkeste hold, desværre, men dem der møder op har masser af selvtillid. Tea og Nathalie blev skadet for 10 dage siden og vi venter på, at de bliver sunde igen. Nathalie prøvede mod Horsens men det gik ikke godt og hun holder nu en uges pause. Tror heller ikke at Tea bliver klar. Det betyder at resten skal "steppe up" som man siger på engelsk. Om det bliver nok til en 40 points sejr tvivler jeg på, men jeg håber, at vi kan spille godt forsvar og vinde en tæt kamp :)

Lørdag kl. 16.30: Stevnsgade Basketball Klub - Hoersholm 79ers

På Nørrebro er der en anden topkamp, mellem ligaens nr. 3 og 4. Begge hold vil være tæt på toppen og sikre sig en plads i top 4.

Hørsholm er helt sikker det hold i ligaen som, sammen med Sisu, har på det seneste spillet på det højeste niveau. Blandt andet har de slået Stevnsgade 2 gange, både i Ligaen og Pokal. Bedste spillere er Maja Gerlyng og Ivana Jovanovic, men Anemone Scheel har også vist godt spil og stabilitet. Derudover har Hørsholm en god bænk og mange spillere der kan bidrage.

Stevnsgade har fået det lidt sværere efter en god start. Men nu ser fremtiden godt ud for Nørrebroholdet. Iben Soltau scorede hele 26 points i hendes første kamp. Hun kommer til at hjælpe under kurvene, især i angrebet. Det nyeste nyt er så, at Ida Tryggedsson har besluttet at spille i Stevnsgade resten af sæsonen. Det giver dem helt klart ekstra styrke på guard-positionen. Men Ida spiller først i januar.

Hørsholm er favorit til kampen på lørdag, men den kan sagtens blive spændende. Hørsholm har flere spillere der bidrager og vinder til sidst med måske 5-10 points forskel.