Nyheder

Ugens preview

Man kan godt glæde sig til den nye sæson i Dameligaen.

For det første er der i år otte hold i ligaen til at kæmpe om pointene, og for det andet ser det ud til at blive en jævnbyrdig liga, som kan byde på mange lige kampe. Hørsholm ligner ganske vist en klar favorit til at forsvare mesterskabet, men efter dem ligger syv hold, som kan slå hinanden indbyrdes.

Virum Vipers er desværre ud af ligaen, mens der er glædelige gensyn med BK Amager, Åbyhøj IF og BMS/Wolfpack. Første runde er i år udskudt til midten af oktober, hvilket har givet to uger ekstra til forberedelse, og de har været nødvendige for flere hold. Det betyder også, at der kan gå lidt tid inden holdene for alvor viser deres styrke. Men med en sæson som både byder på et grundspil og et mellemspil inden et slutspil med semifinaler og finaler, så skal der nok være tid til at finde formen.

Hørsholm 79ers - BK Amager – 10/10 kl. 18.30

Sæsonen sættes i gang af de forsvarende mestre fra Hørsholm på hjemmebane mod oprykkerne fra BK Amager, som er tilbage efter blot en enkelt sæson i 1. Division.

Mestrene har sagt farvel til flere spillere, men kan alligevel mønstre et stærkt hold med store profiler som Gritt Ryder og Ivana Jovanovic kombineret med en stribe unge talenter. Dertil kommer to spændende nordamerikanske spillere i Layne Murphy og Meg Wilson.

På den anden side står BK Amager, som heldigvis er tilbage i ligaen efter blot en enkelt sæson med genopbygning i 1. Division. Lars Klussmann står i spidsen for et hold med flere spillere, som er vendt tilbage til BKA efter et års ligaeksil i andre klubber. Desuden har han taget Valerie Driscoll med fra Virum, hvilket vil blive en væsentlig forstærkning af holdet. Andre profil er Maria Dinesen, Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann. Tilsammen giver det et hold, som nok skal komme til at sætte sit præg på ligaen.

Hverken Hørsholm eller BK Amager er formentlig klar til at vise det fulde potentiale i den første kamp. Men det kan til gengæld give en kamp, hvor Hørsholm trods favoritværdigheden kan komme under pres af et Amagerhold, som gerne vil vise, de er klar til udfordringen.

Åbyhøj IF - SISU – 13/10 kl. 13.00

Der er stor spænding om, hvor både Åbyhøj og SISU står styrkemæssigt her ved sæsonens start.

Forventningen til Åbyhøj er, at de stiller op med et ungt energisk hold med masser af talent, men et gik på licenslisten viser også, at der kan blive et gensyn med tidligere profiler i ligaen som Ida Mark Krog, Stephanie Mannemar og Emma Kiis. Hvor mange af dem, som rent faktisk kommer til at optræde i ligaen, må tiden viser, men det åbner for en spændende kombination af ungdom og rutine i Ådalen.

Hos SISU bliver det også de unge spillere, som kommer til at danne grundlaget for holdet, men de har to interessante nordamerikanske spillere til at støtte sig, og det skal nok blive en udfordring for flere hold.

Udgangspunktet må være, at det er to unge hold som mødes i Åbyhallen, og det vil formentlig give en kamp med masser af fart og aggressivitet. Det er en spillestil, som Åbyhøj normalt praktiserer på højt niveau, og på hjemmebane er de favorit til at hente sæsonens første to point.

BMS Herlev Wolfpack - Lemvig Basket – 13/10 kl. 15.00

BMS/Herlev er måske den klub i Danmark med størst potentiale på pigesiden i de kommende år, og det er derfor med stor glæde at klubben er tilbage i Dameligaen. Det er kun få af spillerne i truppen, som har erfaring fra ligaen Til gengæld er det et godt sammenspillet hold med masser af talent, og selvom de er kommet ind i ligaen med ydmyghed og nedtonede forventninger, så skal det nok bliver et hold som kommer til at sætte sit præg på ligaen.

Lemvig kommer ind i den nye sæson med det, som må være ligaens smalleste trup. Når alle er klar, kan holdet tælle 10 spillere, men det vil ikke ske i sæsonens første kamp. Der er igen i år skiftet flere spillere ud hos Lemvig, hvilket naturligvis vil sætte sit præg på spillet i sæsonstarten. Det er også år et efter Ivana Udovalieva, og selvom hun nu er med på bænken, så vil det betyde en ny fordeling af rollerne.

Kampen vil formentlig blive præget af to hold, med hver sin spillestil, og hvert sit udgangspunkt. Wolfpack vil gerne godt ind i ligaen, og Lemvig vil gerne bedst muligt ud af kampen. Det kan godt give en rodet kamp, og så kan det blive tilfældigheder der afgør udfaldet. Lemvig har muligvis mest rutine med sig på banen, men det er ikke nødvendigvis nok til at vinde, og BMS får på hjemmebane en svag favoritrolle i deres første kamp tilbage i ligaen.

Værløse BBK - Stevnsgade Basketball – 14/10 kl. 13.30

Første runde sluttes af Værløse og Stevnsgade. Værløse optjente i sidste sæson en masse erfaringer, som de kan tage med sig ind i en ny sæson sammen med en ny træner og dermed også nye input. Holdet kæmpede sig gennem de sidste kampe i sidste sæson, og så slidte ud mod slutningen. En god lang sommerpause og tilgang af Maria Høgh har sikkert givet Værløse ny energi, og det bliver interessant at følge holdet i den nye sæson.

Sæsonens første gæster i Søndersøhallen er Stevnsgade, der har haft en vanskelig sommer, som har ført til forandringer i både organisationen og spillertruppen. I forhold til sidste sæson er profiler som blandt andre Emilie Hesseldal og Ida TP væk, men holdet råder stadig over en trup med mange spillere, der har både erfaring og talent til at tage ansvar og gå forrest.

Måske har modgangen også styrket kollektivet, som nu for alvor har noget at stå sammen om. Der er stadig grund til at have høje forventninger til Stevnsgade, og de har gode muligheder for at tage pointene med hjem fra Værløse.