Nyheder

Ugens preview

På fredag brager det løs igen.

En lang sommerpause med mange organisatoriske udfordringer i Dameligaen er overstået, og skiftes nu ud med sportslig spænding i hallerne. Forude venter 20 runder i grundspillet, hvor 4 hold skal findes til slutspillet.

Sæsonen skydes i gang med tre tidlige nøglekampe, som kan være med til at give et godt fingerpeg om, hvor holdene står i forhold til hinanden.

Fredag aften er der budt op til fed fredag i både Gentofte og på Nørrebro. Begge steder forventer man mange tilskuere, god stemning og spændende kampe. Og lørdag skal mestrene fra Virum Vipers en tur til Lemvig.

Lemvigs formand Renè Jacobsen kommer her med sit bud på hvordan det går i de 3 kampe i 1. runde.

Stevnsgade SuperWomen - Hørsholm 79ers (fredag kil. 19:00 i Nørrebrohallen)

Sæsonens to store finalefavoritter står overfor hinanden allerede i sæsonens første kamp, og begge hold må være ivrige efter at vise, hvad de to stærkt styrkede mandskaber har at byde på.

Stevnsgade har tiltrukket en stribe nye profiler som supplerer et hold, som i forvejen var stærkt besat på alle pladser. Ny coach er Hrannar Holm som er genforenet med flere spillere fra succesholdet i SISU for få år siden. Dertil er store profiler som bland andre Emma Hesseldal, Ida Klussmann og Ena Viso tilføjet.

Hørsholm har også styrket sig i forhold til sidste sæson og ambitionerne om en ny finaleplads er bestemt realistisk. Den væsentligste tilgang er uden tvivl Gritt Ryder, som er tilbage i Danmark og tilfører holdet både rutine og lederskab.

Den største forskel på de to hold kan være, at Hørsholm har skiftet mindre ud end Stevnsgade, og måske derfor er bedre sammenspillet på dette tidlige tidspunkt af sæsonen.

Hvis Stevnsgade og Hrannar Holm kan få fordelt rollerne på holdet, så har de så mange muligheder i truppen, at de bør tage sejren på hjemmebane. Ingen af de to hold vil give sig i forhold til hinanden, så det kan blive tæt til det sidste, men med en smal sejr til Stevnsgade.

SISU - Værløse BBK (fredag kl. 19:15 i Gentofte Arena)

Det er med stor lettelse Dameligaen igen i denne sæson byder til topbasket i Gentofte. Klubben var tæt på at trække sig, men heldigvis fik gode folk overbevist ledelsen om, at holdet var værd at støtte op om.

Med lige så stor glæde byder Dameligaen velkommen til Værløse, som gør come back på det højeste niveau.

De to hold starter sæsonen op med en basketfest i Gentofte, hvor man håber på en fyldt hal i samarbejde med Gentofte Kommune.

SISU har stadig en lidt smal trup, men tilgangen af bl.a. Catharina Palm Jensen giver holdet en langt stærkere stamme, som også består af amerikanerne Lauren Cooper og Kama Jo Griffitts. Dertil kommer en fin blanding af talent og rutine, som nok skal gøre holdet stærkt nok til at spille med om slutspilspladserne.

De pladser er man nok lidt mere forsigtige med at snakke om i Værløse, hvor man arbejder efter en mere langsigtet strategi med et meget talentfuldt hold. Kun få af spillerne har erfaring med Dameligaen, men potentialet i holdet er stort og med amerikanske Paige Cashin som supplement, skal Værløse nok komme til at drille de øvrige hold i rækken.

Fredagens kamp vil blive fulgt med stor interesse, for begge hold er en slags jokere i sæsonens Dameliga, og de to hold skal først nu til at vise, hvor de virkelig står. SISU har mest rutine, og det kan blive afgørende i en sæsonpremiere, hvor man håber på mange tilskuere, derfor er en hjemmesejr det bedste gæt.

Lemvig Basket - Virum Vipers (lørdag kl. 15:30 Arena Vestjylland Forsikring)

Lemvig og Virum delte titlerne mellem sig i sidste sæson, og nu starter de den nye sæson med at krydse klinger i jagten på nye titler.

Begge hold har holdt fast i rutineret kerne, som hos Lemvig er bygget op om Ivana Udovalieva, Reka Fejes og Kaitlyn Mathieu, som er tilbage i Lemvig efter en sæsons fravær.

Hos Virum er det bland andre Valerie Driscoll, Frederikke Mollerup og Emilie Schirmer som bærer fanen videre.

På mange måder er det to hold, som står godt til hinanden, og det er også ofte blevet til meget tætte kampe mellem de to mandskaber. Hvem der står stærkest af de to hold lige nu, kan være vanskeligt at sige.

Det har været meget stille omkring Virum, hvor en ny træner skal have tid til at sætte sit præg og nye spillere finde deres rolle. Også i Lemvig skal nye spillere passes ind, men det er ikke noget nyt for vestjyderne, som faktisk har færre nye spillere til denne sæson, en man har set de seneste par sæsoner.

Der er dog stadig mange åbne spørgsmål omkring begge hold, og kampen på lørdag i Lemvig vil vise, hvem der er kommet bedst gennem forberedelserne til sæsonen, men ingen af de to hold vil være færdige med den proces det er, at spille et nyt hold sammen.

Derfor skal man nok forvente mere intensitet og spænding en flot basket, men det kan jo også være underholdene. I Lemvig håber man på medvind på hjemmebanen, men en klar favorit er der ikke i kampen. Men måske kan vestenvinden alligevel give det ekstra pust der skal til for en hjemmesejr.