Nyheder

Ugens preview

Grundspillets sidste kamp er spillet, og slutspillet skal starte og det bliver spændende.

At kigge i krystalkuglen og forudsige resultaterne af 1/4 finalerne er ikke nemt. Alle hold har på det seneste vist gode takter, og ikke mindst i sidste spillerunde men coach for 79ers Jesper Krone kommer alligevel med sit bud på de 3 kampe.

BK Amager - SISU (tirsdag kl. 19:30)

Amager havde en langsom start, hvor konceptet og stilen skulle finpudses. Men de fandt rytmen og spillede fantastisk basket i store dele af grundspillet med mange flotte sejre. De har en god og bred trup, som spiller hurtigt og frit i angrebet. Det kan skabe problemer for de fleste hold. Catharina Palm og Kelly Hardemann leder holdet i begge ender, men de har mange spilleres, som kan bidrage med meget i begge ender af banen.

Sisu har fundet rytmen i den sidste del af sæsonen. De er anført af tre meget gode amerikanere med Jazmine Redmon i spidsen, som sagtens kan løbe med ligaens MVP titel. Samtidig har de unge danske spillere udviklet sig, og derfor har de voldt flere hold problemer. Sisu spiller lidt mere direkte end Amager, og Sisu har brug for at alle tre amerikanere producerer point.

En meget spændende serie, som kan gå hen og blive meget tæt. Sisu vandt to af deres indbyrdes kampe i sæsonen, hvilket giver dem et moralsk boost. Til gengæld har Amager hjemmebanefordelen, som er vigtig for lige præcis Amager.

Mit bud er, at vinderen af den første kamp også vinder serien. Og det kan virkelig gå begge veje. Amager vinder, hvis deres guards spiller på et højt niveau og hjælper deres "store" duo med point. Sssu vinder hvis deres amerikanske trio kan score 20+ hver i mindst to kampe. Men det bliver tæt...

Lemvig Basket - Stevnsgade SuperWomen (onsdag kl. 18:30)

Lemvig har hjemmebanefordel og det er et kæmpe plus for dem. De har ikke været stabile i denne sæson, men de har spillet på højt niveau, når det virkelig gælder, som det viste sig i pokalturneringen. Lemvig har en rigtig god 8-9 mands rotation ført an af deres amerikanske trio og Ivana. Hvis Lemvig får lov til at diktere tempoet i deres kampe, så er de svære spille mod.

Stevnsgade har indtil videre haft en svær sæson i forhold til sidste år. De har været plaget af skader, fået nye spillere midt i sæsonen og skiftet ud på trænerposten. Det giver naturligvis lidt "grus i maskineriet" som også kan ses på stillingen. Deres spillertrup er dog stadig rigtig god, og de har rutinen til at skrue op for niveauet, nu hvor slutspillet starter. De har en god gruppe af danske spillere ført an af Ida TP og Maja Gerlyng, og samtidig har de fået lidt inside power ved ankomsten af Moore.

Jeg tipper denne serie til at gå i 3 kampe. Lemvig vinder den første og Stevnsgade vinder på Nørrebro. Den 3. kamp skal spilles i Lemvig og derfor tror jeg på en samlet sejr på 2-1 til Lemvig.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF (torsdag kl. 19:15)

Hørsholm har spillet et godt og solidt grundspil. Med en bred trup, hvor alle spillere har bidraget, har de spredt deres point og minutter godt ud, hvilket har vist sig at være en styrke i mange kampe. Hørsholm har en hjemmebanefordel som helt sikkert er et plus for dem.

Åby er et ungt hold med et par dygtige og rutinerede spillere. Det var tydeligt i starten at holdet skulle vænne sig til tempoet i ligaen, og det var svært at få første sejr i hus. Selvom det ikke er blevet til mange sejre, så har holdet spillet godt og inspirerende basket, og ikke på noget tidspunkt givet op i deres kampe. De har spillet næsten alle kampe tæt, og har haft chancerne for at vinde flere gange. Det lykkedes også flot i sidste kamp mod Amager, og derfor kommer Åbyhøj indtil slutspillet med selvtillid. De har en god inside spiller i Henley, og en rigtig god gruppe guards anført af Camilla Andersen og Bianca Morsøe.

På papiret ser det nemt ud at forudsige, men det er det absolut ikke, når vi kigger på de to holds indbyrdes opgør og på deres formkurve. Deres tre kampe har alle været forholdsvis tætte, og Åbyhøj kommer ind i slutspillet med en sejr, som kun er tilfældet for to af holdene (Åbyhøj og Lemvig).

Hvis Hørsholm kan spille op til deres vante niveau, så tror jeg Hørsholm vinder serien 2-0. Hvis Åbyhøj fortsætter takterne fra sidste kamp mod Amager, og samtidig får Hørsholm ned i gear, så kan serien svinge til begge sider.