Nyheder

Ugens preview

9. spillerunde står for døren i årets Dameliga og denne gang er det headcoach Mogens Tygesen, fra oprykkerne fra Stevnsgade Basketball Klub der har kigget på weekendens 5 kampe.

Åbyhøj IF – Falcon lørdag kl. 14:00

Begge hold kommer med et nederlag til Hørsholm 79’ ers efter en tæt kamp.  Åbyhøj har tabt en række tætte kampe, men synes ikke at have ladet sig påvirke af dette. Holdets nøglespillere er Maria Jespersen, der har leveret på et højt niveau i stort set alle kampe, dernæst er der Britt Harris som ligeledes har spillet gode kampe med mange rebounds og point.  Rundt om dem finder man en lang række spillere, der alle har potentialet til blive topscorere.

Falcon har været igennem en svær tid, men senest mod Hørsholm viste man gode takter. En sejr kræver at Falcon spillere som Elisabeth Brynaa, Sofie Vincents, Freja Christensen og Maria Gadeberg kan præstere offensivt, samt at man finder måder at stoppe Maria og Britt på. I skrivende stund vides ikke om Simona Bartkova når at blive klar for Falcon. Bliver hun klar vil hun være en forstærkning.

Åbyhallen er et svært sted at spille for udehold. Det kan godt gøre udslaget, så resultatet må blive en kneben sejr til Åbyhøj med.

Lemvig Basket – BK Amager lørdag kl. 14:00

Lemvig har vundet sine 3 seneste kampe. Trioen Ivana Udovalieva, Emilly Hatch og Raven Berry har været en væsentlig factor, men også Helle Kristiansen har vist stigende form, så der er tegn på at Lemvig er på vej op.

Amager tabte forrige runde til Sisu og så nærmest ud som om man ikke helt troede på chancen. Sidst blev det til en sejr mod Stevnsgade i en kamp, der var helt lige indtil 2 minutter igen og et  points nederlag til Sisu i pokalen. Amager har i Katharina Palm, Keona Bryant og Maria Dinesen tre yderst rutinerede spillere. Desuden bliver de suppleret rigtig godt af unge spillere som Emilie Fogelstrøm og Ida Klussmann.

Kampen i kampen bliver mellem Katharina, Keona, Maria og Emilie og Emily, Raven og Ivana, med Helle som dark Horse. Jeg tipper en tæt kamp, som BK Amager vinder med 5.

Horsens BC – Virum Vipers lørdag kl. 14:00

Det unge Horsens hold har haft det svært på det seneste. Hertil kommer at man har været ramt af en lang række skader på vigtige spillere. Det til trods er jeg imponeret over hvordan Horsens spillerne altid giver alt hvad de har. Man gør ikke tingene sværere end de er.

Virum kommer lige fra deres første sejr i denne sæson og rider vel på en lille bølge. Spørgsmålet er om bølgen er stor nok til at bære dem forbi Horsens.  Ivana Kostic har de seneste kampe forøget sin pointhøst markant og tog senest også 15 rebounds. Skal Virum vinde kampen, kræver det at Ivana kan lave en lignende præstation i Horsens.

En tæt kamp, der meget vel kan blive afgjort af hvor mange spillere Horsens får klar. Virum er svag favorit, men Horsens overrasker og vinder med 2.

Værløse BBK - Hørsholm 79’ers søndag kl. 14:15

Selvom Værløse har tabt alle kampe indtil nu, er det ikke et hold man skal undervurdere. På et eller andet tidspunkt, klikker det for Værløse og så bliver det ikke sjovt at være modstander i Søndersøhallen.

Det bliver dog næppe i kampen mod Hørsholm. Hørsholm har gennemgået en flot udvikling, siden de startede med 2 nederlag. I Maja Gerlyng og Anemone Scheel har de 2 spillere, der har præsteret på et højt niveau og tilgangen af serbiske Ivana Jovanovic har man fået en høj atletisk spiller, der både kan dække store spillere op og score.

Hørsholm vinder med +15

SISU – Stevnsgade Basketball Klub søndag kl. 15:00

Det store spørgsmål igen i år, er om SISU kan gå ubesejret igennem igen, eller der vil være et hold som kan slå SISU. Ganske vist er bredden ikke den samme som sidste år. Men når man råder over spillere som Camilla Blands, Kiki Lund, Katrine Dyskant, Thea Jørgensen der alle er spillere i deres bedste alder og med meget stor erfaring suppleret med talentfulde unge spillere og 2 amerikanere, så bliver det en meget svær opgave for de andre hold.

Stevnsgade har som oprykker gjort det over al forventning (også vores egen) og var også i stand til at presse BK Amager i seneste kamp. Skal vi slå SISU kræver det en kamp, hvor alting fungerer 100% for os, og SISU har  en halvskidt dag. Vi spiller selvfølgelig vores chance 100 %.