Nyheder

Ugens preview

Denne uges preview er lavet af Rene Jakobsen fra Lemvig Basket, hvis hold skal forsøge at kravle opad i tabellen. 

Lemvig Basket ligger pt på 6. pladsen med 1 sejr og 3 nederlag i sæsonens første 4 kampe og der venter holdet en svær kamp når holdet lørdag når de møder BK Amager på udebane.

Åbyhøj - Virum GO Dream lørdag kl. 14:00

Weekendens første kamp er et opgør mellem top og bund i Dameligaen. Åbyhøj går på banen for at jage sin første sejr, men det ligner en vanskelig opgave mod ubesejrede Virum Go Dream.

Selvom Åbyhøj endnu ikke er gået fra banen som vindere, så har de i flere kampe været godt med spillemæssigt, men der har manglet trusler offensivt til at lukke kampene ned. Mariya Henley har været en enmandshær scoringsmæssigt og ligger på fornuftige 20 point pr kamp, mens der ikke er andre på holdet der bidrager med over 9 point pr kamp. Flere spillere hos de grønne har potentialet til at bidrage med mere, og når det sker bliver holdet farligt for enhver modstander.

Virum Go Dream har til gengæld vist, de har mange trusler og hele 4 spillere ligger over 10 point pr kamp. Det betyder, at holdet også har vundet, selvom det har spillet med en smal trup i nogle af sæsonens første kampe. En væsentlig årsag til Virums stærke start på sæsonen er netop, at alle spillere har bidraget, og at spillere som Ellen Iversen har løftet sit spil i forhold til sidste sæson.

Den gode start på sæsonen har givet Virum en selvtillid, som de kan leve længe på, og det gøre dem også til klare favoritter i Åbyhøj.

BK Amager – Lemvig Basket lørdag kl. 14:30

BK Amager tager for anden gang i denne sæson imod Lemvig Basket.

I sæsonens første kamp blev det en sejr til BKA på 85-79 efter en kamp, som var tæt til det sidste. Det har været en pæn start på sæsonen for BK Amager selvom resultaterne har været lidt svingende. Nøglen til sejr for BK Amager ligger ofte hos Catharina Palm Jensen. Spiller hun godt trækker hun holdet med og det giver ofte en sejr. Det var også gældende i holdenes første møde, hvor Catharina Palm Jensen bidrog med 31 point. Selvom BK Amager absolut har andre trusler, så bliver det væsentligt for Lemvig at løse opgaven bedre på hende.

Lemvig Basket har ikke endnu forløst potentialet i holdet. Skader og udskiftning i truppen har givet en sæsonstart uden den nødvendige rytme i spillet. Sarah DeShone har vist sig som en stærk leder på holdet og et godt supplement til Ivana Udovalieva, men i de seneste kampe har hun siddet ude med en skade. Andre har bidraget godt, men stabiliteten har ikke indfundet sig endnu, og dermed har marginalerne ikke været på vestjydernes side. Et gennemgående problem har desuden været, at holdet er kommet skidt fra start i kampene, og derfor har brugt mange kræfter på at komme tilbage. Det så man også i den seneste kamp mod Hørsholm.

BK Amager og Lemvig spiller ofte tætte kampe mod hinanden, men denne gang må BK Amager påtage sig favoritrollen, men afstanden kan godt ligge indenfor 10 point igen.

Hørsholm 79ers – SISU lørdag kl. 16:30

De to hold åbnede også sæsonen i Dameligaen mod hinanden. Her blev det en sikker sejr på 86-69 til Hørsholm, hvilket blev start skuddet til en god sæsonstart for nordsjællænderne, som siden blot har tabt en enkelt kamp.

SISU har til gengæld udviklet sig godt spillemæssigt siden, og vist sig som et hold, der på en god dag kan true alle modstandere. Holdet er dog også præget af den manglende stabilitet som altid følger med, når et nyt hold skal spilles sammen. Holdets tre amerikanere har vist sig at være solide spillere, som går forrest på et ungt hold og bliver det brugt rigtigt, så kan kollektivet løfte sig over sæsonen.

Hos Hørsholm ser kollektivet allerede ud til at være bedre på plads, som spillere som Ivana Jovanovic og Line Piechnik tager det nødvendige ansvar suppleret godt af Maryah Sydnor. Hørsholm godt ud af sidste runde men en sikker sejr over Lemvig, mens SISU tabte en nøglekamp mod Stevnsgade.

Samlet set er der mest, der taler for en hjemmesejr til Hørsholm, men den bliver nok ikke helt så stor, som i sæsonens første opgør.