Nyheder

Ugens preview

De sidste tre kampe i grundspillet er på programmet lørdag eftermiddag, og selvom de fleste brikker til slutspillet er faldet på plads, så vil der uden tvivl blive spillet for sejren i alle kampe.

Lemvig Basket - BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Den mest interessante kamp i sidste spillerunde er opgøret mellem Lemvig og BK Amager.

De to hold kæmper om 3. pladsen og den kan få stor betydning, hvis man ser længere frem i slutspillet, hvor fordelen af hjemmebane kan være afgørende. De to hold har hver vundet en kamp i de to første indbyrdes opgør, så selvom Lemvig har et forspring på to point i tabellen, så har det reelt ingen betydningen.

Vinderen af kampen tager 3. pladsen. Måske kan fordelen af hjemmebane få den afgørende betydning. Lemvig har i de fleste tilfælde haft godt fat i BK Amager på eget gulv. Men der er også forhold som lige nu taler imod hjemmeholdet. Lemvig har for tiden et minus på skadeskontoen, hvor Kaitlyn Mathieu har været placeret siden pokalfinalen og hvor både Reke Fejes og Victoria Waldner også har befundet sig indenfor de seneste par uger. Det er naturligvis et ubelejligt tidspunkt at møde den slags modgang, og det giver ikke de bedste betingelser for Lemvig ved indgangen til slutspillet. Slet ikke med et tæt kampprogram i de kommende uger.

BK Amager har haft en lignende situation, men meget tyder på, at de har overstået de værste problemer og har fundet rytmen på det helt rigtige tidspunktet.

Forskellen på de to hold viser sig måske meget godt ved at se på de seneste kampe, hvor BK Amager har en sikker sejr over SISU i bagagen mens Lemvig tabte til Virum i sidste weekend.

Lørdagens kamp vil i høj grad blive præget af, hvor mange spillere der bliver klar for Lemvig. Det vil kræve noget bredde hos hjemmeholdet, hvis man skal bremse Portia Durret og Catharina Palm.

På grund af usikkerheden omkring skader er det meget svært at give et klart ud på en vinder. Men er begge hold i stærkeste opstilling, så blvier det en tæt kamp, hvor Lemvig med fordelen af hjemmebane vinder med 3 point.

Åbyhøj IF vs Virum GO Dream (lørdag kl. 13:30)

For Åbyhøj og Virum er der ikke så meget på spil i lørdagens kamp. Virum er sikre på at møde SISU i kvartfinalen mens Åbyhøj skal møde enten Lemvig eller BK Amager. Så holdene vil formentlig bruge kampen til at forberede sig til kvartfinalerne.

Virum har spillet godt og stabilt efter jul, og de ligner mere og mere en sikker kandidat til medaljer. Lige nu handler det derfor om at holde stabiliteten for holdet er ikke mere sammenspillet end lidt modgang kan ændre medaljedrømmene.

Hos Åbyhøj har man kæmpet for at udnytte potentialet og omkring jul begyndte det at se godt ud for holdet spillemæssigt. Men på det seneste har holdet igen haft svært ved at få udbytte af talentet. Holdet vandt dog over SISU for kort tid siden og sikrede sig 6. pladsen. En sejr over Virum vil give holdet et boozt inden slutspillet, men Virum er klare favoritter til at vinde.

Stevnsgade SuperWomen vs Hørsholm 79ers (lørdag kl. 14:00)

Det bliver Stevnsgade og Hørsholm som lukker grundspillet ned i sæsonen 15/16.

Stevnsgade har vundet grundspillet og er sikre på at spille semifinaler – og dermed medaljekampe. Det betyder også at holdet nu står overfor en kamppause mens de øvrige hold afvikler kvartfinaler. Det kan være en ubehagelig situation, og tidligere har hold fået problemer i netop den situation. Derfor er en god slutning på grundspillet særlig vigtig. Men måske vil holdet også gerne spare de spillere som har været mest ramt af skader gennem sæsonen, så truppen er så klar som muligt til de afgørende kampe.

Hørsholm skal møde enten Lemvig eller BK Amager i kvartfinalen, men det har de formentlig ikke ret meget fokus på. For dem handler det om at finde rytme spillet, for det har været en udfordring for holdet, at finde den spillemæssige stabilitet som gav dem mesterskabet sidste år.

Siden jul har Hørsholm spillet en stribe tætte kampe, og bevist de kan spille lige op med alle. Men det har knebet med at omsætte de tætte kampe til sejre, og derfor er de gledet længere og længere væk fra toppen kamp for kamp. Men Hørsholm er altid medaljekandidat, og kan de hente en sejr på lørdag, så er de med et kandidat til en topplacering igen.

Med fordel af hjemmebane og placeringen som nr. 1 i grundspillet er Stevnsgade naturligvis favorit, men måske bliver sejren kun på få point – og Hørsholm kan bestemt godt overraske.

Dette var ordene fra René Jakobsen fra Lemvig Basket i grundspillet sidste "ugens preview".