Nyheder

Ugens preview

i den kommende weekend spilles der 3 kampe i DL. Sportschef fra Stevnsgade SuperWomen kommer her med sit bud på de 3 kampe.

Stevnsgade SuperWomen - BK Amager fredag kl. 18:00

Wekendens kampe starter med fredags opgør i Nørrebrohallen mellem ligaens nr. 1 og udeholdet fra BK Amager.

Umiddelbart ser det ud som om, at det vil udvikle sig til et tæt og spændende opgør. De seneste opgør har været tætte, men med Stevnsgade som vinder hver gang. Senest en neglebidende afgørelse i de døende sekunder af pokalsemifinalen.

Stevnsgade maskinen kværner ikke på fuld kraft netop nu. Holdet er nu igen ramt af en række skader til Freja Boel, Tea Jørgensen, Mie Ceccardi og i onsdagens nederlag til Virum udgik Kasia Dyszkant med knæproblemer. Det skærer den i forvejen snævre trup ind til en meget snæver trup.

BK Amager der i mod topper formmæssigt. De kommer med 5 sejre i træk og har ikke tabt en kamp i 2016. Sidste gang de tabte var to nederlag i træk til netop Stevnsgade i december 2015.

Portia Durret er kommet i form og Catharian Palm Jensen er flyvende i øjeblikket - og det sammenholdt med det altid stærke BK Amager kollektiv set i relation til det skadesramte Stevnsgade kollektiv, gør at BK Amager på fredag må påtage sig en ganske, ganske smal favorit værdighed - men det er bliver meget tæt er mit bud. Omvendt er det Nørrebrohallen, så.....

+2 til Stevnsgade SuperWomen

Lemvig Basket - Hørsholm 79ers lørdag kl. 13:30

Lørdag går det løs i Dameligaen i Lemvig, hvor Hørsholm 79ers kommer på besøg. Hørsholm har helt tabt momentum med hensyn til at komme med i toppen. Det er blevet til hele 9 nederlag og en 5. plads i Ligaen. Men flere af de nederlag, har været i meget tætte opgør. Senest er det blevet til to nederlag til Virum Go Dtream og BK Amager med henholdsvis 1 og 2 point.

Inden Hørsholm 79ers i sidste øjeblik forstærkede sig med professionelle amerikanske Asley Ezeh, havde jeg dem afskrevet som seriøse kandidater til en semifinaleplads. Men hun styrker holdet og har i de tre kampe, som hun har deltaget i, scoret et gennemsnit på knap 17 point og tager mange rebounds.

Lemvig har været lidt svingende, men er et meget stærkt hold og en af favoritterne til DM-titlen. I efteråret slog Hørshom Lemvig, da de var på besøg i det jyske - omvendt tog Lemvig sejren i Hørsholm.

Lemvig "lugter" en mulig 2. plads og vil slås for det. De har haft to relativt "bløde" kampe op til denne mod henholdsvis Åbyhøj og SISU, så det er svært at spå om deres helt aktuelle form. Hørsholm har modsat noget at bevise, så jeg tror på dem, hvis de kan spille aggressivt forsvar og holde tempoet oppe angrebsmæssigt - men det blive tæt.

Hørsholm 79ers + 3

SISU - Aabyhøj IF Søndag kl. 15:00

Weekendens aktiviteter i Dameligaen sluttes af i Gentofte med et opgør mellem hjemmeholdet SISU og Åbyhøj.

Det er et opgør mellem ligaens to bundhold, og et reelt opgør om næstsidste pladsen i ligaen. SISU har 6 point og Åbyhøj 4 point. Åbyhøj skal vinde med + 5 point, for at kravle over SISU. Åbyhøj er samtidig det mest formstærke af de to hold netop nu. SISU er faldet helt sammen på det sidste med store nederlag til følge, dog med et acceptabelt nederlag til Lemvig på hjemmebane sidste weekend.

Åbyhøj ser bedst ud lige nu, men det kan være, at SISU vil slås for ikke at slutte sæsonen i grundspillet nederst. Åbyhøj er dog favoritter, resultaterne set over de seneste kampe taget i betragtning. Kan de holde Olivia Applewhite nede under 18 point, så vinder de uden problemer.

Aabyhøj +10