Nyheder

Ugens preview

Fra Stevnsgade SuperWomen kommer denne uges bud på weekendens kampe.

Stevnsgade SuperWomen mod BK Amager

De to hold har spillet adskillige tætte og dramatiske kampe mod hinanden de seneste sæsoner og alt peger bestemt på en gentagelse i fredagens kamp.

BK Amager er ikke kommet fra start i turneringen, som ønsket. En af de vigtigste nøglespillere Catharina Palm Jensen har endnu ikke spillet på grund af en skade og to af tre kampe er tabt.

De startede grundspillet med et nederlag på hjemmebane til et meget oplagt Virum hold og derefter en lussing i Lemvig for så endelig at tage en sejr mod Åbyhøj på hjemmebane. Ingen tvivl om at BK Amager ønsker at måle sig med rækkens bedste hold og der er måske lidt endnu. Forhåbentligt er Catharina snart klar.

BK Amager har fået en ny stærk amerikaner i Tamara Chenae Jones, der snitter 19 point og 8 rebounds.

Når alle er klar på Stevnsgade holdet vil man spille aggressivt forsvar og skubbe tempoet så højt som muligt. Men SuperWomen har været skrækkeligt ramt af skader. 7 spillere sad ude i den første kamp, så de senest to ugers turneringspause har gjort godt. Fredag vil man se nøglespillere som Tea Jørgensen, Kasia Dyszkant og Elisabeth B. Hansen tilbage på holdet. Ida Tryggedsson Preetzmann sidder stadigt ude med en knæskade.

Det bliver uden tvivl en fight og med stor sandsynlighed en tæt kamp, som afgøres på forsvarsspillet. Man skal nok ikke forvente en høj score. Er Catharina klar bliver den meget tæt – men uden hende vinder Stevnsgade med +10.

Lemvig Basket mod Hørsholm 79ers

Det unge Hørsholm hold, der er forsvarende Danmarksmestre har imponeret i deres første to kampe. Trods et nederlag i SISU i den første kamp, kunne kampen have gået begge veje. Sidste uge leverede de unge Hørsholm piger så en lille overraskelse ved at slå de stærke oprykkere fra Virum GO DREAM.

Men Lemvig i Lemvig er ikke særligt spændende for nogen hold. De har fået sammensat et særdeles stærkt hold af en række dygtige udenlandske spillere, som er en stor mundfuld for alle hold i rækken.

Hørsholms chance er at gå uimponeret til den og spille aggressivt og hurtigt. Lemvig er kommet OK fra start. Det er blevet to nederlag og en sejr. Hvis Lemvig kan få tempoet ned og spille tungt, så bliver det meget svært for Hørsholm. Sker det så vinder Lemvig med +18.

Aabyhøj IF mod SISU

SISU er kommet overraskende godt fra start. De tilkendegav inden sæsonen, at de stort set ikke havde et hold, men det har vist sig slet ikke at holde stik. Nok har tre erfarne landsholdsspillere forladt holdet, men de har også fået solid tilgang af dygtige spillere.

Ikke mindst professionelle Olivia Applewhite har tilført holdet en utrolig styrke inside. Hun topper scorings og rebound statistikkerne. Amerikanske Brooke Le Mar ligger lige under Oivia på topscoringslisten. Med Brooke Le Mar, Camilla Blands, Olivia Applewhite og Amalie Carnbring-Bonde har man en uhyggelig stærk line up.

Åbyhøj har fået Stephanie Mannemar og Bianca Morsøe hjem samt fået stortalentet Enna Pedhasic tilføjet.

Spørgsmålet i lørdagens kamp er, om Åbyhøj kan holde SISU fra fadet og hvad er næsten er sikkert er, at det bliver meget svært at stoppe Olivia Applewhite i feltet. SISU er trods udebanen favoritter og vinder +14.