Nyheder

Ugens preview

Mellemspillet er overstået og nu står menuen på kvartfinalerne for 4 af holdene.

2 kvartfinaleserier hvor det på forhånd er meget svært at spå om udfaldet af kampene.  Kommer SISU bagfra som en dark hörse og er Lemvig ved at finde fodfæste igen efter et halvskidt mellemspil?

Thomas Ginnerup-Nielsen, head coach for SISU kommer her med sit bud på hvordan det går i kvartfinale 1:

Stevnsgade Superwomen - SISU (tirsdag kl. 19.15 i Nørrebrohallen)

Tirsdag aften skydes slutspillet i gang med et rigtig Københavner-opgør.

Stevnsgade sluttede mellemspillet med to sejre over BK Amager, og selvom holdet har været lidt svingende siden pokalfinalen, så er det et hold med et par giftige profiler.

Ida TP har igennem hele sæsonen været et fast omdrejningspunkt i angrebet, og skal vi slå Stevnsgade, skal vi have godt fat i hende. Holdets topscorer og top rebounder har dog været amerikanske Jordan Sullivan, som bliver central for Stevnsgades ambitioner om at gå langt i slutspillet. Sullivan er en utrolig dygtig og energisk spiller, som både kan score inside, skyde udefra, løbe fastbreaks og tager en bunke rebounds. Hun har dog været lidt skadet på det seneste, og rygter vil vide, at hun måske sidder ude i dele af kvartfinaleserien. Med hende på banen er Stevnsgade dog en mundfuld for et hvilket som helst hold i Ligaen, så spændende bliver det, om hun kommer ud i spilletøj.

Vi er selv uden større problemer gået ubesejret igennem mellemspillet. Hvor vi inden jul var stærkt skadesplaget, så er vi siden årsskiftet blevet bedre og bedre i takt med, at holdet er begyndt at tage sin endelige form. Et par spillere løber stadig rundt med slidskader, og Tea Jørgensen er ude for sæsonen, men når vi går på banen, så er det tæt på 100 %.

Jeg forventer en tæt og intensiv kamp, hvor rutinen i sidste ende gør udslaget. SISU +8

Lemvig Basket - Åbyhøj If (onsdag kl. 19:30 i Vestjysl Bank Arena)

Den anden kvartfinale er intet mindre end slaget om Jylland. Lemvig tager imod Åbyhøj, som er et af de få hold, som i denne sæson har fået point med hjem fra Vestkysten.


Hvis Åbyhøj skal gøre sig forhåbninger om at slå Lemvig, er det vigtigt, at de får lagt pres på hjemmeholdet og holder et højt tempo.

Lemvig har en smal trup, og et hårdt mellemspil har trukket store veksler på meget få spillere. Nu står de så i en kvartfinale med kun et par dages pause. Afgørende for Åbyhøj bliver det også, om de kan sætte deres skud udefra. I Nicole Ballestero og Sofie TP har Åbyhøj to af ligaens bedste skytter, og hvis først de begynder at ramme på deres skud, kan Åbyhøj virkelig genere værterne.

For Lemvig gælder det om at kontrollere tempoet. Lemvig har et par af Ligaens bedste spillere i Day og Joanna Miller, og kan de holde dem friske hele kampen og sætte dem op i angrebet, så har Lemvig gode chancer.

Jeg forventer en tempofyldt og pointrig kamp, hvor hjemmebanen bliver afgørende. Lemvig +12