Nyheder

Ugens preview

Den sidste runde af mellemspillet byder på 3 kampe, som alle er med til at fordele pladserne i slutspillet.

Det er sikkert, at BK Amager og Hørsholm går direkte i semifinalerne, men det er ikke afgjort, hvem der slutter som nr. 1 og 2. På samme måde er det stadig helt åbent, hvem der skal møde hinanden i kvartfinalerne, så alle hold har noget at spille for, i de sidste kampe. Det eneste sikre er, at sæsonen nu er slut for Falcon/BMS.

Lemvig Basket – Hørsholm 79ers (lørdag kl. 13:30)

Da holdene mødte hinanden i sidste weekend vandt Hørsholm med 6 point, som forudsagt af Hørsholms træner, Roberto Valosa, i den seneste preview.

Det er nok vanskeligt at ramme lige så præcist i denne uge, men sejren til 79ers betød, at de sikrede sig en semifinaleplads. Kampen var præget af, at de to hold hver sad på to perioder. Hørsholm startede godt og sad tungt på første periode. Derefter kæmpede Lemvig sig tilbage og var foran inden sidste periode. Så løb vestjyderne tør for kræfter, og hjemmeholdet kunne slutte bedst og vinde kampen.

De to hold er meget lige, og det kan igen blive afgjort af, hvem der har mest overskud til sidst. Lemvig vil meget gerne have en sejr, både for at komme godt ind i kvartfinalerne, men også for at få det bedste udgangspunkt på papiret. Begge hold har vigtige profiler som skal ramme deres bedste niveau for at udfylde deres rolle.

Alligevel bliver det formentlig det hold, som får kollektivet til at fungere bedst, der får initiativet i kampen – og dermed de bedste muligheder for sejr. Resultatet bliver denne gang en sejr på 6 point til Lemvig!

BK Amager – Stevnsgade Superwomen (lørdag kl. 14:30)

Stevnsgade fik en vigtig sejr mod BK Amager i sidste weekend. Nu skal de forsøge at gentage succesen i Amagerhallen. Inden kampen på Amager slutter, så kan deres placeringer være afgjort af Lemvig og Stevnsgade.

En sejr til Lemvig vil nemlig betyde, at BK Amager bliver nr. 1 og Stevnsgade nr. 4. Det kan naturligvis få indflydelse på kampen. Men vinder Hørsholm i det vestjyske, så skal begge hold have en sejr for at få det bedste udgangspunkt i slutspillet, og det kan give intensitet i den sidste del af kampen.

BK Amager har gennem mellemspillet været det mest stabile hold, og nederlaget i sidste uge var en bet for topholdet, og det vil de formentlig gøre alt for at rette op på. Samtidig var sejren en kærkommen oprejsning for Stevnsgade, som ikke har holdt niveauet fra pokalfinalen gennem mellemspillet.

De to hold har gennem sæsonen vundet besejret hinanden lidt på skift, og det gør kampen meget uforudsigeligt. Det kan komme til at spille en rolle, hvilke spillere der er til rådighed. Begge hold har dog en bred trup og bør give hinanden god modstand. Motivation kan komme til at spille en rolle, og derfor vil det måske blive viljen til at vinde, der kommer til at afgøre opgøret.

Fordelen af hjemmebane kan tippe kampen til en smal hjemmesejr med 4 point.

Aabyhøj IF - SISU (lørdag kl. 14:00)

Lørdagens sidste kamp er opgøret mellem Åbyhøj og SISU. Kampen skal afgøre hvem der slutter som nummer 1 og 2 i gruppen.

Begge hold har spillet godt efter jul, men SISU tog en sikker sejr, da holdene mødte hinanden i sidste weekend.

Det ser altså ud til, at SISU helt som ventet er ved at finde topformen på rette tid op til slutspillet, og man skal bestemt ikke afskrive de forsvarende mestre som medaljekandidat. SISUs rutine og den seneste tids stabilitet giver dem det bedste udgangspunkt til både lørdagens kamp, og det kommende slutspil.

Åbyhøj har ganske vist en evne til at komme igen, når man mindst venter det, så de er absolut ikke uden chance. Men SISU er favorit og vinder formentlig med omkring 10 point.