Nyheder

Ugens preview

Thomas Ginnerup, headcoach for SISU har kigget dybt i krystlakuglen og kommer her med sit bud på weekendens kampe.

Hørsholm 79ers - Stevnsgade BBK lørdag kl. 15:00

Slutspurten om topplaceringerne i grundspillet er gået ind, og denne kamp mellem Hørsholm og Stevnsgade bliver afgørende for, hvem som får point med over i mellemspillet. Amager ender på 4. pladsen, og Lemvig har sikret sig 1. pladsen, men 2. pladsen er stadig i spil.

Stevnsgade vandt pokalen på en flot 2. halvleg. Tirsdag hev de en ny sejr hjem over undertegnede, og selvom kampen var tæt med et par minutter igen, så er Stevnsgade kommet godt fra start i det nye år, og holdet har vist, at de har tænkt sig at være med hele vejen.

Hørsholm kom lidt tungt fra start efter jul og måtte strække våben mod pokalfinalisterne fra BK Amager, som til gengæld viste god moral og rejste sig efter det smertefulde nederlag i Horsens. Hørsholm har formentlig ligaens bredeste hold med en dyb bænk af unge og sultne spillere. Ikke mindst Frederikke Mollerup er trådt i karakter i årets liga, hvor hun qua sin power og evnen til at spille i begge ender af banen mange gange har været Hørsholms bedste. På de bedste dage er Hørsholm ligaens stærkeste hold, men unge hold er et tveægget sværd, som kan have tilsvarende dårlige dage.  

Netop udsving i kvalitet og fordelen ved en lang bænk af unge spillere var afgørende for udfaldet af det første opgør mellem Hørsholm og Stevnsgade.

Efter totalt at have domineret kampen i 1. halvleg gik Stevnsgade totalt i stå i 2. halvleg. Hørsholm spillede med en mindre line-up, skruede op for tempoet i angrebet, tog bolden til kurven og lagde et bedre defensivt tryk. Det lykkedes at lukke helt ned for Stevnsgade, hvorfor Hørsholm kunne vende 29-42 ved pausen til en sejr på 71-65.

Nøglen til kampen bliver, hvem som kommer til at styre tempoet, og hvordan Hørsholm har tænkt sig at dække forsvar. Hvis Hørsholm kan holde tempoet oppe og finde det forsvar frem, som gjorde forskellen i kamp 1, vil Stevnsgade få det svært. Hvis Stevnsgade derimod kan sætte Ida TP, Jordan Sullivan og Hanna Sheikh i scene igennem hele kampen, så vil den større rutine og styrke gøre forskellen.

Jeg gætter på en spændende kamp, hvor hjemmebanen i sidste ende gør forskellen. Hørsholm vinder med +5 efter overtid.

Falcon BMS vs SISU lørdag kl. 17:00

Det er næppe en overraskelse for nogen, at en 7. plads er et skuffende resultat for os. Årsagerne har været mange, men heldigvis begynder de enkelte spillere at komme tilbage fra skader, og licenserne begynder at komme i hus. Det er derfor ambitionen, at vi skal op i tabellen.

En overraskende Åby-sejr i Lemvig har gjort hurtige spring i tabellen lidt sværere, men første skridt bliver alligevel en sejr over Falcon - BMS på lørdag.

Den første kamp mod Falcon - BMS var skæbnesvanger for os, da vi mistede en fremragende Tea Jørgensen efter blot 1½ minut. Alligevel lykkedes det at holde kampen helt spændende til det sidste, hvor millimeter var forskellen på sejr og nederlag, da bolden dansede på ringen. Falcon - BMS endte med at vinde kampen 57-56, men det er andet SISU-hold, som går på banen på lørdag. Tilbage er Camilla Blands, som sad ude hele efteråret med en knæskade. Kailey Colonna har fået licens, og med lidt held vil amerikanske Kelly Kiel også være spilleberettiget.

Falcon - BMS har et meget ungt hold i årets liga, men talentet er uomtvisteligt. Især Sarah Mortensen har taget ligaen med storm, og hun blev fortjent stemt ind på efterårets hold. Blandt de "rutinerede" kræfter finder man Elisabeth Brynaa, som år for år bare bliver bedre og bedre. Falcon - BMS er dog bedst, når de får produktion fra flere end de to. Ikke mindst Marie Gadeberg har været en vigtig spiller, og hendes bidrag kan meget vel være afgørende for lørdagens kamp.

I sidste ende har vi dog noget at revanchere, og efter nytår er vi blevet bedre og bedre kamp for kamp. Det er nu på tide med en sejr, og jeg regner med, at vi hiver en sejr hjem over et hårdt kæmpende Falcon - BMS mandskab.

Cifrene vil afhænge af dagsformen, men et forsigtigt gæt lyder på +10 i vores favør.