Nyheder

Ugens preview

Efter pokalweekenden venter der tre interessante midtugekampe, som for  nogle hold er afslutningen på grundspillet, og for andre er vigtige skridt i kampen om de bedste placeringer inden mellemspillet og slutspillet.

Tirsdag kl. 19:00 Kildeskovshallen

SISU og Stevnsgade starter ugen med deres udsatte kamp. Det er en kamp mellem to hold med stor rutine, men også to hold, der har haft meget forskellige forløb gennem sæsonen.

SISU har været ualmindelig hårdt ramt af skader og uheld, hvilket har givet dem en placering i ligaens bund, mens Stevnsgade med en stabil præstation har holdt sig i top-3 gennem hele grundspillet.

Begge hold er nu ved at forberede sig til mellemspillet, og særligt SISU har mange en forventning om, at der vil vise fremgang gennem de kommende uger.

Årets første kamp gav et klart nederlag ude mod Lemvig, men holdet ser ud til at få noget af den bredde tilbage, som de har savnet gennem efteråret. Det tager dog ikke favoritrollen væk fra Stevnsgade, som startede 2015 med en sikker sejr over Falcon/BMS. Desuden har forberedelserne til weekendens pokalfinale formentlig givet holdet mere fart i benene, men samtidig givet en risiko for lidt træthed, når der er kamp igen allerede tirsdag.

Stevnsgades bredde og spillemæssige styrke bør alligevel være nok til at sikre en sejr ude mod SISU.

Tirsdag kl. 19:30 Amagerhallen

BK Amager mod Hørsholm 79ers må kaldes rundens topkamp.

BK Amager sluttede 2014 stærkt ved at kvalificere sig til pokalfinalen og efterfølgende besejre Stevnsgade i ligaen. De præstationer blev fulgt op med en sikker sejr ud mod Åbyhøj efter julepausen, og måske venter der også en pokaltitel.

Trods deres 4. plads ser BK Amager ud til at være rækkens mest formstærke hold lige nu, og der er grund til at have høje forventninger til mandskabet, der nok skal være med, når medaljerne skal fordeles.

Tirsdagens modstander fra Hørsholm har på samme måde haft en stigende formkurve, hvilket op mod jul kulminerede med sejren ude mod Lemvig. Det resultat betød også, at Hørsholm for alvor er med i kampen om at vinde grundspillet, og med en sejr tirsdag kan de lægge størst muligt pres på Lemvig før de sidste kampe. Der er altså vigtige point på spil for begge hold i kampen, men det handler formentlig lige så meget om at få det bedste mentale udgangspunkt før sæsonens afgørende kampe i mellemspillet og slutspillet.

De to hold ser meget lige ud, så nogen klar favorit er vanskelig at udpege, men trods udebane bliver Hørsholm buddet på en vinder, eftersom de har mest at spille for.

Onsdag kl. 19:00 Vestjysk Bankarena

Rundens sidste kamp er mellem de to jyske hold, Lemvig og Åbyhøj.

De to hold er placeret i hver sin halvdel af tabellen, hvilket også betyder at Lemvig må påtage sig favoritrollen. Vestjyderne spillede sæsonens bedste hjemmekamp, da de havde besøg af SISU i årets første kamp. Hvis de kan ramme samme spillemæssige niveau og fastholde det stærke kollektiv, så bør sejren i grundspillet ikke komme i fare.

Men Åbyhøj kan være en ubehagelig modstander, og det kan godt blive en vanskeligere opgave for Lemvig end tabellen viser. Åbyhøj er vokset med opgaven gennem sæsonen, og efter en vanskelig start er de nu et hold, som kan udfordre alle modstandere, når de rammer deres topniveau.

Det bliver Lemvigs opgave at sørge for, de ikke får lov at ramme det niveau, men det kan være nemmere sagt end gjort. Samlet set bør Lemvig have redskaberne til at kontrollere kampen, især hvis truppen af fri af skader og samtlige spillere igen udfolder deres rolle på holdet. Samtidig må muligheden for at vinde grundspillet være en motivationsfaktor for hjemmeholdet.