Nyheder

Ugens preview-2

Alle hold i DL mangler at spille 2 kampe hver i grundspillet, og selvom flere placeringer afgjort så er der stor fokus på de kommende kampe, hvor formens skal finpudses inden kvartfinalerne.

I den kommende weekend spilles der to kampe, som kan være med til at give et billede af, hvor holdene står her kort før slutspillet.

René Jakobsen fra Lemvig Basket kommer her med sit bud: 

Virum Go Dream - Åbyhøj IF (søndag kl. 13:30)

Weekendens første kamp er top mod bund, når Virum tager i mod Åbyhøj.

Der er naturligvis ikke tvivl om, hvor favoritværdigheden skal placeres, den må Virum tage som tophold uanset hvor sikre de allerede er på at slutte som nr. 1.

Man kan også forestille sig, at Virum tager de to sidste kampe i grundspillet særlig alvorligt, for som vinder af grundspillet er de direkte kvalificeret til semifinalerne, hvilket betyder de får en lang kamppause, mens de øvrige hold afvikler kvartfinaler.

Det betyder også, at holdet kun har to kampe mere inden medaljekampene, og det har før vist sig at være en ulempe at få så lang en pause.

Åbyhøj har på den anden side alt at vinde. De er sikre på at slutte som nr. 7 og skal gøre sig klar til at møde Hørsholm i kvartfinalerne.

I det billede er Virum en fin ”træningsmodstander” for Åbyhøj og de vil sikkert også se det sådan. Derfor skal udbyttet mere ses i det spillemæssige end i resultatet.

Virum bør vinde med 10+

SISU - Lemvig Basket (søndag kl. 17:30)

Den sene kamp søndag mellem SISU og Lemvig kan blive en meget tæt og intens affære.

Begge hold har teoretisk stadig mulighed for at forbedre deres placering, men det vil formentlig kun få kosmetisk betydning. I stedet er begge hold i færd med at finde de rigtige løsninger, der kan bringe dem godt gennem kvartfinalerne.

Lemvig fik onsdag aften en god sejr ude mod Åbyhøj, og selvom der stadig var plads til forbedring, så var sejren et vigtigt skridt i den rigtige retning. Lemvig har stadig brug for at alle spillere udfylder deres rolle og udnytter de individuelle kvaliteter til fælles fordel.

SISU er på mange måder i samme situation, hvor en del af udfordringen handler om, at holdet ikke for alvor er spillet sammen. På denne tid af sæsonen kan det have stor betydning, og et kan blive en faktor på søndag.

SISUs seneste resultat er også en sejr mod Åbyhøj og målt på de to kampe ser SISU og Lemvig meget jævnbyrdige ud. Selvom SISU efter jul har vist mere styrke, så har de endnu ikke vist stabilitet nok til at man endnu kan vurdere hvor stærke de er.

Derfor er kampen også meget åben og en klar favorit er svær at udpege. Afgørelsen kan godt komme til at ligge inden for 3 points afstand, men det kan tippe begge veje.