Nyheder

Ugens preview

Spændingen er i den grad intakt i Dameligaen, men eftersom der er forskel på, hvor mange kampe holdene har spillet, så er en direkte sammenligning vanskelig. 

Men sidste weekends resultater med udesejre til Lemvig Basket og Falcon/BMS mod Hørsholm 79ers og SISU er et godt tegn på, at konkurrencen i ligaen er større end det er set i flere sæsoner. 

I den kommende weekend er der fuldt program, hvilket desværre blot vil sige tre kampe. Headcoach for Lemvig Basket har kigget dybt i krystalkuglen og kommer her med sit bud på de 3 kampe:

Lemvig Basket- BK Amager (lørdag kl. 13:30)

Det er kun en god uge siden Lemvig og BK Amager sidst stod overfor hinanden. Dengang blev det en forholdsvis sikker sejr til Lemvig med en stærkt spillende Natalie Day i spidsen. 

Desværre for Lemvig er hun tvivlsom til kampen på grund af en skade, men holdet viste mod Hørsholm, at de også kan klare sig uden hende. BK Amager har siden kampen mod Lemvig hentet en sejr mod Åbyhøj, og derfor hentet ny selvtillid, og de vil formentlig meget gerne have revanche. Så Lemvig skal være klar til at tage imod et aggressivt og tændt BKA mandskab. Lemvig må alligevel påtage sig favoritrollen på hjemmebane – uanset om Natalie Day er med eller ej. Holdet virker til at blive bedre og bedre som kollektiv, og det bør give en sejr. 

Det kan måske blive en udfordring for Lemvig at holde fokus på kampen, da pokalkampen i den kommende uge mod Hørsholm kan overskygge lørdagens kamp. Så hvis BK Amager kan få et overtag, og samtidig ramme en dag, hvor Catharina Palm og Lauren Gregory får det maksimale ud af holdet, bliver det nemt en tæt kamp.

Resultat: Lemvig +10

Aabyhøj IF – SISU (lørdag kl. 14:00)

Lørdagens anden kamp spilles også i Jylland, hvor 
Aabyhøj IF tager i mod SISU. 

Begge hold tabte sidste uges kamp, men det er alligevel to hold med forskelligt udgangspunkt som mødes. Åbyhøj har stadig ikke vundet en kamp og derfor er fokus naturligt nok mere på spillet end resultatet. Holdet har potentialet til at spille op mod alle hold i ligaen, hvilket også er bevist i flere kampe. Nu skal stabiliteten og troen på sejr findes frem, så skal der nok komme point på kontoen. 

SISU er vant til at vinde, men holdet har ikke samme stabilitet som tidligere, og ikke samme bredde i truppen. Det betød at holdet i sidste uge lidt uventet tabte til Falcon/BMS. Spørgsmålet er hvordan holdet reagerer på det, men da ingen kan huske, hvornår SISU sidste tabte til kampe i træk, så er det svært at tro det sker nu. 

Derfor er SISU favorit, men det kræver at spillet forbedres i forhold til sidst, ellers kan Aabyhøj IF skabe en ny overraskelse.

Resultat: SISU+14

Stevnsgade Basket – Hørsholm 79ers (lørdag kl. 19:00)

Runden sluttes med et meget interessant opgør når Stevnsgade Basket og Hørsholm 79ers mødes. 

Stevnsgade er nu ligaens eneste ubesejrede hold, mens Hørsholm har tabt et par afgørende skridt i forhold til toppen. Derfor er kampen af stor betydning for begge hold. Stevnsgade kan styrke deres position i toppen og samtidig smide en rival yderlig væk fra toppen. 

Hørsholm kan med en sejr hente lidt af det tabte og holde samling på holdene i ligaens bredde top. Det er to hold som kan give hinanden kamp til stregen. Begge mandskaber har mange strenge at spille på og dygtige profiler, som kan skabe muligheder på egen hånd. 

Selvom Stevnsgade er ubesejret, så har de ikke i væsentlig grad været stærkere end deres modstandere. To kampe er endt med sejre på 2 point, begge gange afgjort af Ida TP – og hun vil ugen tvivl igen blive en afgørende faktor for hjemmeholdet. 

Der er et enormt potentiale i Hørsholm, og de må snart begynde at vise mere stabilitet. En sejr mod Stevnsgade vil gøre en stor forskel for holdet, så de bør være opsatte på at vise, de skal tælles med som et tophold. Kampen har ikke nogen klar favorit, men Stevnsgade tippes alligevel til endnu en smal sejr.

Resultat: Stevnsgade +2