Nyheder

Ugens preview

Denne rundes kampe i DL er en menu sammensat af 3 forskellige retter.

Thomas Johansen, head coach for de grønne fra Aabyhøj IF kommer her med sit bud på hvordan de 3 kampe ender.

Lemvig Basket - Falcon BMS lørdag kl. 13:30

Jeg tør godt sige allerede nu. Nathalie Day bliver årets spiller i dameligaen.

Lemvig har igen formået at hente en klassespiller til holdet som kan lidt mere end de fleste. I det hele taget er det et anderledes Lemvig hold i år end vi har set de sidste sæsoner. Et mere hurtigt og atletisk hold.

Lemvig har i flere år været præget af ikke at have andet alternativ på PG positionen end Ivana, men i år har Joanna Miller allerede vist sig at være en der nemt går ind og aflaster på den position, ligesom unge Okako Adika er vokset med opgaven og kan bidrage. Lemvig er stadig et hold med en smal bænk, men samtidig fyldt med spillere som efterhånden har været med i nogle år.

I Falcon BMS har man et meget ungt hold med 1 tydelig profil. Elisabeth Hansen kan det hele og er svær at stoppe.

Unge Sarah Mortensen viste hendes kæmpe potentiale imod Åbyhøj og det bliver spændende at se om hun kan få et stabilt højt niveau. Den tredje spiller som jeg mener, kan noget særligt er Marie Gadeberg. Her ser jeg også en spiller som har mulighed for at gøre en forskel, med hendes hurtighed og højde er hun en svær matchup. Falcon BMS er et hold hvor vi vil se flere unge spillere bryde igennem og jeg glæder mig til at følge holdet.

Kampen skal spilles i Lemvig og de er favoritter i denne kamp. Falcon BMS har ingen der kan matche Nathalie Day og derfor vinder Lemvig Basket med +15.

Hørsholm 79ers - Åbyhøj IF lørdag kl. 15:00

Hørsholm 79ers har oprustet kraftigt til denne sæson, både på træner og spillersiden.

Hørsholm har i år en stor inside spiller i Joy Burke på 195 cm, som giver dem en fordel mod de fleste hold. Hørsholm har efterhånden et rigtig mix af ældre spillere og unge spillere og Roberto skal nok få noget fornuftigt ud af holdet. Hørsholm kommer til at presse højt på banen og i angrebet vil vi nok skulle holde øje med Iben Soltau som er en ren angrebsspiller og virkelig formår at ligge bolden i kurven.

Åbyhøj IF har haft en svær start på sæsonen og især sidste kamp mod Lemvig Basket var noget af en afklapsning. Holdet er stadig meget ungt og bærer tydeligt præg af at vi har mistet en del profiler fra sidste år. For Åbyhøj handler det om at se lidt længere ud i horisonten og finde ud af hvordan vi bedst arbejder med at sikre et højt bundniveau, og ikke mindst hvordan vi sikrer os at vi kan leverer på et mere jævnt niveau.

Kampen spilles i Hørsholm og Åbyhøj IF tager derfra med en 2 pointsejr efter overtid.

Falcon BMS – BK Amager tirsdag kl. 18:30

Falcon BMS skal i denne kamp blive ved med at udfordre Amager i 1-1 situationer. Det er helt klart her de er bedst. Elisabeth skal dominerer hvis de skal have en chance mod BK Amager, ligesom Marie Gadeberg og Sarah Mortensen skal spille op til deres bedste. Holdet kommer til at få det svært i rebound spillet, især efter at Lotte Tobiasen er vendt tilbage på Amager holdet.

BK Amager tabte overraskende stort til Stevnsgade Basketball i sidste runde. Amager spillede dog uden deres bedste spiller Catharina Palm. Når hun er med, er det et andet Amager hold. Foruden Catharina er det Maria Dinesen som PG der skal sørge for at få bolden i de rigtige hænder. Maria havde en fantastisk sæson sidste år, og hvis hun kan bygge videre på det, bliver hun en af ligaens bedste point guards.

Derudover skal Emilie Fogelstrøm blive ved med at hamre 3’rer i kurven for at sprede gulvet. Lotte Tobiasen er tilbage på Amager holdet efter en længere skade. Det er glædeligt for dansk basket og jeg glæder mig til at se hvordan Lotte klarer sig i år. Hun er klart en forstærkning for holdet.

Falcon BMS er hjemmehold, men jeg tror at Amager er sultne efter at bevise de kan mere end i sidste runde. Amager vinder med +10.