Nyheder

Tredje nederlag i træk til Stevnsgade BBK

Et klogt og godt spillende (i de tre første perioder) SISU hold afgjorde hurtigt kampen i Nørrebrohallen lørdag mod hjemmeholdet Stevnsgade, uden egentlig at spille prangende eller overbevisende flot.

Det var dog tydeligt, at SISU havde læst hvordan Stevnsgade skulle spilles, og det udførte de sikkert og præcist til en komfortabel og fortjent sejr på 50-67.

Efterårets første opgør blev fortjent vundet af SISU med 6 point, men som de sidste 5 minutter af kampen formede sig, kunne det have gået begge veje. Det var slet ikke sådan i lørdagens kamp.

Med 6 forskellige spillere på scoringstavlen i første periode trækker SISU efter det 7. minut fra ved stillingen 10-10 til perioderesultat 10-18. Kiki Lund scorer 6 point i perioden.

SISU starter anden periode overbevisende sikkert og efter 4 minutter er kampen afgjort ved stillingen 14-29. Resten af perioden byttes der point til halvlegsstilling 21-37.

Bemærkelsesværdigt er det, hvor forbavsende ingenting Stevnsgade får ud af ligaens måske bedste spiller Julie Forster, der i første halvleg spiller 18 minutter og scorer 3 point. Det samme kan siges om Sarah Eichler, der kun scorer 1 point på 16 min og Ida Tryggedsson med 3 point på 20 min.

Efter halvlegen kommer SISU blæsende med et zonepres, der får Stevnsgade til adskillige turn-overs. Camilla Blands er fremragende i 3. periode med flere steals og 10 point.

SISU afgør definitivt kampen i tredje periode og det ligner lidt en pinlig afklapsning af hjemmeholdet efter 9 minutter, hvor SISU fører med 30 point. Stevnsgade spiller godt nok sammen, men det er konstant afleveringer på tværs. SISUs match up zone angribes ikke direkte i de åbne områder, og Stevnsgade gør det dermed alt for nemt for SISU, der spiller rigtigt klogt i denne periode. Periodens resultat bliver 22-10 til SISU til stillingen 31-59 inden sidste periode.

Fjerde periode starter med 4 SISU point til stillingen 33-63. Resten er perioden er noget rod for SISUs vedkommende med masser af brændte skud, mens Stevsngade får lidt mere gejst og vinder perioden 19-8 til slutresultat 50-67.

Kigger man på statistikken, så er det første der falder i øjnene SISUs scoringsprocent på 3´erne, Den er simpelthen 0% - 0 scoringer på 10 forsøg. Stevnsgades er bestemt ikke imponerende, men trods alt bedre med 23% - 3 scoringer på 13 forsøg. Ellers er det i statistikken over steals og turn-overs, at der er markant forskel, med 18 turn-overs til Stevnsgade mod 9 til SISU og 5 steals til Stevsngade mod 13 til SISU.

Stevnsgade har nu tabt alle tre kampe i 2014, hvor holdet på papiret skulle have været væsentligt forstærket. Det ses blot ikke på banen. Både Lemvig, BK Amager og SISU har spillet zone stort set hele kampen mod Stevnsgade og det skal holdet nok forvente vil ske fremover. På nuværende tidspunkt har holdet ikke værktøjet eller måske de personlige skills, der skal til for at løse den opgave. Endelig virker det som om, at der kun spilles 75-80% i både forsvar og angreb – og der mangler aggressivitet og spilleglæde. Det skal på plads inden slutspillet, hvis Stevnsgade vil spille med, hvor det er sjovt.

SISU er sikre på at deltage i det bedste mellemspil sammen med BK Amager, mens Stevnsgade ser ud til at blive sorteper i det spil i opgøret med Hørsholm, Lemvig og Åbyhøj, og må spille med i det andet mellemspil. Det er dog ikke afgjort endnu. SISU virker på nuværende tidspunkt som den mest oplagte favorit til at tage Danmarksmesterskabet.

For SISU scorede Camilla Blands 15, Tea Jørgensen 13, Kiki Lund 12, Nathalie Reshard 10, Heidi Anton 7, Julie Ilsby 4, Mathilde Colding-Poulsen 4 og Katrine Dyszkant 2.

For Stevnsgade scorede Iben Soltau 11, Sarah Eichler 10, Julie Forster 9, Gabriella Nedic, Pauline Schulz, Irina Colding-Blom og Caroline Dan alle 4 point.