Nyheder

Tre på stribe til Lemvig

For tredje gang på blot en måned spillede Lemvig og Åbyhøj mod hinanden onsdag aften. Og endnu en gang blev det til en sejr til Lemvig, men det blev også denne gang en sejr der skulle arbejdes hårdt for at hente i hus.

Åbyhøj mødte op i Lemvig uden et par væsentlige profiler, men holdet løftede sig kollektivt, og særligt i første halvleg havde de godt fat i hjemmeholdet. For Lemvig lykkedes det at få mange spillere i gang efter julepausen, men det var også tydeligt, at der er lidt at arbejde med frem mod pokalfinalen på lørdag.

Onsdagens kamp startede rodet for begge hold, og for mange bolde blev smidt væk. Lemvig udnyttede et fysisk overtag til at starte flere fast-breaks og bygge en lille føring op. Mod slutningen af perioden skifter Åbyhøj til gengæld gear tempomæssigt og går fra 8-5 til 8-11. Den føring holdes til en pauseføring på 10-13.

Gæsterne holder fast i overtaget fra starten af anden periode, hvor Lemvig misbruger for mange muligheder, samtidig med at Åbyhøj er godt skydende og effektive i deres offensiv. Begge hold får som perioden går bedre gang i scoringerne, og afstanden mellem dem er meget stabil. Åbyhøj får i første omgang udbygget føringen, men to 3ere fra Helle Kristiansen og Gillian Abshire bringer afstanden tilbage på tre point ved 20-23 midt i perioden. I periodens sidste minutter udveksler holdene point, og Åbyhøj kan gå til halvleg med en føring på 31-35.

I tredje perioder tipper kampen. En god start af Lemvig giver dem et overtag, som hurtigt omsættes til point. På blot et minut bringer hjemmeholdet sig foran 37-35, og føringen gives ikke tilbage mere i kampen. Tory Waldner er kampen igennem stærk inside med en stribe rebounds og blocks, og da Kaitlyn Mathieu også melder sig ind i kampen med 10 point i tredje periode, så bliver det svært for Åbyhøj. Lemvig viser godt forsvar, som omsættes til godt angreb, og mange spillere byder ind i begge ender af banen.

Åbyhøj er et skridt bagefter i den første del af perioden, og først da Lemvig er foran 51-37 bliver der sat en prop i igen. Afstanden bliver begrænset lidt, men Lemvig kan alligevel gå til pause foran med 55-44.

I de sidste 10 minutter kæmer Åbyhøj for at komme tilbage i kampen igen og lukke hullet. Og i de første minutter lykkes det meget godt. Dels holdes Lemvig væk fra scoringer og samtidig finder flere af de grønne gode skud frem igen. Lemvig scorer ikke i de første fire minutter af perioden, og det udnytter gæsterne til at bringe afstanden ned på 57-52. Men så vågner Lemvig igen og anført af Ivana Udovalieva stabiliseres spillet og føringen kommer ikke for alvor i fare.

Lemvig vinder kampen med 73-61 og fik dermed bygget noget selvtillid op inden pokalfinalen.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 25p, Tory Waldner 13p (8 blk), Kaitlyn Waldner 12p (10 reb), Okako Adika 11p, Gillian Abshire 7p (8 reb), Helle Kristiansen 5p

Åbyhøjs point: Camilla Andersen 14p, Julie Høier 12 (11 reb), Sophie Kjems-Krognos 10p, Bianca Christiansen 10p, Caroline Wich 7p, Amalie Carlsen 4p, Tanja Laursen 3p, Freja Vissing 1p