Nyheder

Traditionshold mødes i finalerne i DL

Lørdag 14. april skydes finalerne om Danmarksmesterskabet for damer i gang, når Hørsholm tager imod Stevnsgade Basketball i den første af op til fem kampe om mesterskabet.

På trods af at de to klubber har været i basketfinalerne for damer i alt 17 gange siden 1984, er det første gang, de mødes i kampene om mesterskabet.

Hørsholm har stået i finalerne flest gange, med otte mesterskaber og 12 finalepladser de sidste 22 år, mens Stevnsgade har stået i finalerne fem gange siden 1984 uden at formå at få pokalen med hjem. De to hold har stået i finalerne de sidste to år, men har begge måttet se Virum Vipers løbe med mesterskabet.

Hørsholms point guard Gritt Ryder ser det som finaler mellem to hold med meget forskellige profiler, der ikke desto mindre er meget lige:

-Vi er to meget forskellige hold, siger Ryder. Hvor Hørsholms styrke er holdet, har Stevnsgade mere fokus på individualister. Dette kan også ses i hvordan minutterne bliver fordelt hos de to hold.

I semifinalerne mod Virum spillede Stevnsgades Emilie Hesseldal og Ida Preetzmann begge 39 ud af 40 minutter i gennemsnit, mens Ena Visio, Mathilde Colding-Poulsen og Marian Sheikh har spillet lige omkring 30 minutter pr. kamp og ingen andre har spillet over 20 minutter. For Hørsholm har kun Ryder samt amerikanske Maryah Sydnor spillet over 24 minutter pr. kamp.

-Vi har været det bedste hold gennem hele sæsonen, fortsætter Ryder, men Stevnsgade har i de sidste uger virkelig spillet sig op og leveret relativ overbevisende sejre mod Virum. Selvfølgelig tror jeg på at vi kommer til at stå øverst på medaljeskamlen til sidst, men det bliver ikke uden intense kampe og en masse fight.

Hørsholm var ubesejrede indtil julepausen, inklusiv en overbevisende pokalsemifinalesejr på udebane mod Stevnsgade, hvorefter både Stevnsgade, Virum og SISU formåede at slå førerholdet, endda alle gangene i Hørsholmhallen. Hørsholm formåede alligevel at vinde pokalfinalen i januar over SISU og slå samme hold ud af semifinalerne med 3-0 i kampe.

Stevnsgade har hele sæsonen kæmpet med Virum om andenpladsen, der gav hjemmebanefordel i semifinalerne. Semifinalerne mod netop Virum blev ekstremt spændende, med udesejre i de to første kampe og et kæmpe Stevnsgadecomeback i kamp tre, hvor Nørrebroklubben var bagud med otte point med 46 sekunder igen, men alligevel formåede at vinde kampen. I kamp fire blev det til en overbevisende sejr til Stevnsgade.

Hørsholmtræner Jesper Krone forventer, at det bliver en rigtig finaleserie, hvor spillet ikke altid bliver smukt:

Jeg forventer en spændende og intens serie, det er jo finalen. Det er ikke sikkert, at det bliver det kønneste basket, men det bliver uden tvivl tæt og spændende i forhåbentlig nogle rigtig fede rammer.

Hørsholms anfører Line Piechnik ser også frem mod nogle spændende kampe:

-Jeg forventer at finalerne bliver gode og tætte kampe, med masser af intensitet og energi. Det bliver nogle fysiske opgør, hvor det bliver vigtigt at man står sammen som et hold og de små detaljer kommer til at spille en central rolle. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang og håber på stort publikumsfremmøde både på hjemme- og udebane, så vi kan få endnu et mesterskab til Hørsholm.

Kamp 1 spilles lørdag 14. april kl. 16 i Hørsholmhallen og det øvrige program er:

Kamp 2: Tirsdag 17. april 18:30 i Nørrebrohallen

Kamp 3: Lørdag 21. april 16:00 i Hørsholmhallen

Kamp 4: Tirsdag 24. april 18:30 i Nørrebrohallen – kun hvis der ikke er fundet en vinder

Kamp 5: Lørdag 28. april 16:00 i Hørsholmhallen – kun hvis der ikke er fundet en vinder

Foto er leveret af Markus Kluge.