Nyheder

Tamt SISU-hold tabte i Lemvig

Der var aldrig for alvor spænding om kampens udfald i Lemvig, da SISU lørdag var på besøg i det vestjyske. Hjemmeholdet satte sig på kampen fra start og fik en sikker og fortjent sejr på 85-56.

Lemvig udnyttede sin fysiske fordel til at opbygge en hurtig føring på 12-6. Tory Waldner satte sig på spillet under kurven med 5 rebounds mens Kaitlyn Mathieu og Gillian Abshire fordelte pointene ligeligt mellem sig. SISU virkede noget uengagerede og Camilla Blands var ene om at udgøre en trussel for værterne.

Lemvigs dominans blev kun endnu tydeligere, som perioden skred frem, og med et godt kollektivt udgangspunkt blev føringen udbygget til 21-6. Så selvom SISU kom lidt med igen, så var forskellen på holdene tydelig og med stillingen 25-10 ved pause, så kampen allerede ud til at være afgjort.

Men SISU havde ikke tænkt sig at give op, og på de to første angreb i anden periode fik SISU bragt afstanden ned på 11 point. Lemvig misbrugte en stribe muligheder, og kan ikke genfinde rytmen fra første periode. SISU har samtidig held med at tage tempoet ud af kampen, og spillet bliver i højere grad på deres præmisser.

Afstanden mellem de to hold fastholdes på omkring 10 point perioden igennem, hvilket dels skyldes at Lemvig laver nogle unødvendige turn-overs, og dels at SISU har held med at kontrollere tempoet og holde Lemvig fra de åbne skud tæt på kurven. Silvia Fortunato slutter perioden med at score sine to første point på hjemmebane for Lemvig, efter hun nu er så langt i sin genoptræning at hun kan spille med i kampe.

Halvlegsstillingen er 38-14 og efter en lidt kedelig perioder håber publikum, at spillet fra kampens start vender tilbage.

Kaitlyn Mathieu leverer varen fra periodens start med flere gode scoringer, og trækker resten af hjemmeholdet med sig. Det betyder, at Lemvig igen sætter sig på kampen, og billedet fra første periode er tilbage. SISU kan ikke få gang i spillet og Lemvig bygger konstant på føringen. Seks minutter inde i perioden har SISU endnu ikke scoret, og afstanden er vokset til 55-24. Dermed ser kampen ud til at være afgjort, også selvom Olivia Applewhite melder sig ind i kampen med tre 3ere. Det hjælper nemlig ikke, da Ivana Udovalieva hver gang svarer igen med samme medicin.

Lemvig kan gå ind til sidste periode med en føring på 66-36. Men selvom kampen er afgjort, så fortsætter hjemmeholdet med at spille koncentreret. Okako Adika holdet tempoet oppe og med fem point midt i perioden af hende bliver stillingen 77-45. SISU arbejder videre og forsøger at tage noget positivt med fra kampen. Det ændre dog ikke på, at værterne kan bruge hele bænken ud at miste overtaget. Det understreges af, at unge Oto Adika udnytter sine minutter effektivt til slut med to point og tre rebounds. Alt i alt kan Lemvig være meget tilfredse med indsatsen, mens SISU blev hægtet lidt af ligaens top.

Lemvigs point: Kaitlyn Mathieu 27p, Ivana Udovalieva 15p (5 as), Victoria Waldner 10p (12 reb), Reka Fejes 9p, Okako Adika 9p, Gillian Abshire 8p, Medina Dedic 3p, Silvia Fortunato 2p og Oto Adika 2p

SISUs point: Olivia Abshire 9p, Camilla Blands 9p, Mathilde Colding-Poulsen 7p, Victoria Mikkelsen 7p, Anna Mogensen 5p, Johanna Kampp 5p, Julie Ilsby 3p og Clara Laursen 1p