Nyheder

Taget løftede sig i Nørrebrohallen

Stevnsgades Superwomen var lørdag eftermiddag værter i dagens opgør i Dameligaen mod Lemvig Basket.

Inden kampen var der en vis usikkerhed om, hvordan de to hold ville matche hinanden. Begge hold har skiftet ud på nøglepositioner med særdeles kvalificerede erstatninger.

Rammen var lagt i Nørrebrohallen med Saturday Night Basketball og mere end 200 mennesker på lægterne.

1. periode 24-26: Lemvig lægger ud som lyn og torden og bringer sig i front med 0-8 efter 1:30. De næste to min er Stevnsgades Jordan Sullivan en mands hær og bringer med ni point nogenlunde balance i regnskabet til 9-13. Lemvig trækker igen lidt fra til stillingen 15-23 efter 7:29. Det virker som om Stevnsgade har svært ved at komme til de rigtige afslutninger i denne periode.

Resten af første periode står der imidlertid Hanna Sheikh og Ida Tryggedsson Preetzmann på, så første periode slutter 24-26. En første periode med fuld knald på, hurtige afslutninger, hårdt arbejde af begge hold og overraskende med Lemvig som ledende reboundere i begge ende.

2. periode 23-18: Igen kommer Lemvig bedst fra start og lynhurtigt efter 1:23 har de bragt sig foran 24-33. Langsomt men solidt æder Stevnsgade Superwomen sig ind på gæsterne med pres på bolden, fokuseret forsvar og mere tålmodighed i angrebsspillet. Det betyder, efter 5:26 i anden periode kan Ida TP bringe Stevnsgade foran med 40-37. De fire minutter ender 16-4 til Stevnsgade.

Resten af en knaldgod periode med basketball på højt niveau bytter holdene point og stillingen ved pausen er en snæver Stevnsgade føring 47-44.

I pausen havde de mange tilskuere mulighed for at stifte bekendtskab med Stevnsgades nye professionelle dansere ”Stevnsgade Fly Girls”.

3. periode 17-19: Lemvig kommer for tredje gang bedst ud på banen og bringer sig midt i perioden foran med fire points. Igen viser der sig samme billede som i de forrige perioder. Lemvig bedst fra start og Stevnsgade Sueprwomen æder sig ind på Lemvig og bringer balance i tingene og igen foran med 64-60 efter 8:14.

Perioden slutter 64-63 og der er ved at opbygge sig en spænding i hallen før sidste og afgørende periode. Hele den højt intensive kamp med aggressivt spil fra begge hold dufter af en spændende sidste minuts afgørelse.

4. periode 20-19: For fjerde gang i kampen kommer Lemvig bedst ud – laver et 9-0 run på værterne - og bringer sig efter 1:26 foran med 64-69. Samme billede som i de tre foregående perioder viser sig igen, da Hanna Sheikh med en 3´er udligner kampen efter 5:59 til 75-75. I begyndelsen af perioden bliver Lemvigs pointguard og spillende ass. coach Ivana Udovalieva ramt i hovedet af en medspiller og må udgå nogle minutter, mens blod tørres af. Men hun er sej og fortsætter med bandage om hovedet.

Stevnsgade går de næste min lidt i stå angrebsmæssigt, der bliver taget et par forkerte beslutninger og da Lemvig bringer sig foran med 78-82 med 1:25 igen af kampen kalder Stevnsgades coach Igor Gavrilovic timeout. Mere end et minut går uden scoringer.

Med 0:14 igen af kampen scorer Ida TP for værterne til 80-82 og Lemvigs coach Peter Jensen kalder en timeout. Stevnsgade skal nu helst stjæle eller hurtigt fejle, da Lemvig kan køre uret ned. Lemvigs Ivana Udovalieva dribler mod højre og forsøger at aflevere, men Stevnsgades Jordan Sullivan stjæler afleveringen, dribler til kurven og udligner kampen med 0:08 igen. Jublen er stor på tilskuerpladserne. Det trækker op til en over time.

Lemvigs coach Peter Jensen kalder efter scoringen timeout med 0:08 igen. Lemvig får bolden i siden på Stevnsgades banehalvdel. Med 0:04 stjæler Stevnsgades Ida TPimidlertid bolden og så går det stærkt mod Lemvigs kurv. Skarpt forfulgt tager hun bolden til kurven i et venstre hånds lay-up – gør det onde mod Lemvig - og scorer, da tiden løber ud. Sejrsbrølet i Nørrebrohallen er ved at få taget til at løfte sig. What a game – what a finish.

Stevnsgade Superwomen vinder med 84-82.

Ser man på statistikkerne efter kampen er det helt lige – netop som kampen, både med skudprocenter, steals, turn-overs og rebounds. To gode hold i top underholdning. Hos Lemvig lagde man specielt mærke til Natalie Day med 33 point, 14/14 fra straffelinje og 10 rebounds. Hende kommer vi til at høre meget mere til i løbet af sæsonen.

Pointene fordelte sig således:

Lemvig Basket: Natalie Day 33, Joanne Miller 16, Ivana Udovalieva 9, Emily White 8, Helle Vendelboe Kristiansen 8, Okako Adika 6, Nanna Skovgaard Hansen 2.

Stevnsgade Superwomen: Ida Tryggedsson Preetzmann 24, Hanna Sheikh 23, Jordan Sullivan 22, Alberte Alsø Dokkedal 6, Simone Ceccardi 5, Etta Andersen 2 og Cecilie Homann 2.