Nyheder

Tættere end forventet, da Hørsholm 79ers slog Åbyhøj IF

Det blev en tættere kamp end forventet, da Hørsholm 79ers slog bundholdet i Dameligaen i basketball, Åbyhøj IF foran 150 tilskuere.

Hørsholm var foran med 10-15 point det meste af kampen, men fik aldrig slået et afgørende hul, så kampen forblev spændende på trods af en Hørsholmsejr på 78-69.

Det unge hold fra Åbyhøj, det stillede op med syv spillere, heraf tre fra årgang 2000, kæmpede for sagen alle 40 minutter og i anden halvleg var det ved at give bonus, idet Hørsholms tempo gik ned. Det var også det, hørsholmtræner Jesper Krone fokuserede på efter kampen:

-Det er ærgerligt, det skal slutte sådan her, for vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi skaber et fornuftigt forspring. I anden halvleg sker der det, der ofte sker, når man spiller mod et hold man føler, man kan løbe hen over. Så forkramper vi og der er for mange, der stopper med at spille. Det er bare ikke godt nok og det er for nemt for Åbyhøj at score.

Jesper Krones pointe illustreres af at Åbyhøj scorede 29 point i første halvleg, mens det blev til 40 i anden, som bundholdet faktisk vinder med otte, 40-32. Det var især tredje periode, der gik godt for udeholdet. Lige inden pausen var Hørsholm foran 46-25, men flot spil fra Åbyhøjs amerikaner Mariyah Henley var stærkt medvirkende til at reducere den føring til 57-50 i tredje periodes sidste minut.

Henley er en stor, stærk spiller, der skabte problemer for Hørsholm hele kampen. Hun tog 19 rebounds hen over Dameligaens højeste insidespillere fra Hørsholm og dertil scorede hun 25 point. Det var dog ikke nok til at tage sejren, for i løbet af de første fem minutter af tredje periode opbyggede Hørsholm igen en 16-points føring, 74-58.

Hørsholms amerikaner Maryah Sydnov havde ikke den bedste kamp for Hørsholm, men i denne afgørende periode, viste hun sit værd. Hun stod for seks vigtige point og hjalp ikke mindst med at holde Mariyah Henley fra fadet.

Resten af vejen pressede Åbyhøj hårdt for at komme tilbage, men der var ikke tid nok på uret, da de med 50 sekunder tilbage kom på 76-66. Hørsholm kørte sejren hjem 78-69.

Hørsholm rykker med sejren op på en delt førsteplads sammen med Virum, dog med en kamp mere. Holdet er næste gang i aktion mod SISU på hjemmebane lørdag 12. november kl. 16.