Nyheder

Tæt opgør i Horsens

En seværdig kamp mellem ligaens to yngste hold blev spillet i Horsens denne lørdag, hvor Horsens BC tog i mod Åbyhøj.

.periode: Horsens kom rigtig dårlig fra start.  Åbyhøj byttede på alle screeninger, og det var hjemmeholdet ikke forberedt på. Horsens har meget få chancer og brænder, mens Åbyhøj kommer hurtigt til chancer og scorer. Horsens kommer ikke hjem i forsvaret, og især Bianca Morsø viser sit værd for gæsterne. Første periode slutter 16-27.

Horsens viser nu, at de kan og vil andet end at overgive sig. De har styr på forsvaret, finder hinanden og Sarah Bersang kommer til gode afslutninger. Julie Gravesen har også et par hurtige scoringer. Og snart står det 27- 29, hvilket Åbyhøj selvfølgelig ikke kan leve med. Time out og Maria Jespersen kommer ind og finder Meredith Kelly.

2. periode bliver mere fysisk og begge hold kommer i fejlproblemer. Perioden slutter 16- 17 og resultatet før halvleg er således: 32-44

I 3. periode kommer Horsens igen godt fra start, men det varer ikke længe før Meredith Kelly bliver spillet og Horsens forsvar nærmest bare ser til, mens hun scorer det ene point efter det andet. Kelly er i denne kamp guld værd for Åbyhøj. Men kampen er stadig tæt. Rebecca Houmøller får bolden virkelig flot op ad banen og både Sofie Wich og Sarah Bersang tager den til kurven og scorer.

Perioden slutter 21- 24. Og før fjerde periode står der: 53 – 48. Det er svært for Horsens. De kan ikke holde M. Kelly fra at score, især da Emily White får sin femte fejl. Maria Jespersen har Horsens mere styr på, selvom hun forsøger at tage den til kurven. I den modsatte ende tager Sofie Wich og Sarah Bersang den til kurven: men det lykkedes ikke hele vejen og Åbyhøj finder stadig M. Kelly, og uden Emily White bliver Horsens udspillet. Nævnes skal det, at Åbyhøj med succes har holdt Horsens fra at score 3 point,: men i sidste periode lykkes det endelig for hjemmeholdet at finde og spille Julie Ravn fri. Julie får nu sat flere 3 points scoringer.

Med få minutter igen prøver Horsens at fejle, men Åbyhøj scorer på linjen. Kampen ender dermed med et 10 points nederlag til Horsens; som kan gå glade og stolte fra den kamp. Set med hjemmeholdets øjne var den en meget lige kamp, hvor gæsternes amerikanske spiller gjorde udslaget. Evt. ville andre træde til, hvis hun ikke var der; men Meredith Kelly havde trods alt hele 38 point i denne kamp; og det må lige meget hvad siges at være imponerende.

For Åbyhøj var de toneangivende Meredith Kelly: 38 point ( hele 85% fra gulvet) Maria Jespersen: 19 point ( heraf 10/10 fra straffe) og 7 assist Bianca Morsø: 13 point og 8 rebounds

For Horsens BC: Julie Ravn: 23 point ( 5 3’ere). Sofie Wich: 17 point.

Mon ikke der er fyret op i kakkelovnen til næste gang de to hold mødes.