Nyheder

Tæt kamp mellem Lemvig Basket og Hørsholm 79ers

Hørsholm har på det seneste haft det vanskeligt, men da de lørdag besøgte Lemvig var de velforberedte, og gav hjemmeholdet god modstand kampen i gennem. Bortset fra de første fem minutter af kampen, var det et tæt opgør, hvor holdene skiftedes til at have kontrol over kampen.

Lemvig startede bedst, og virkede meget opsatte fra start. Efter blot fire minutter er stillingen 10-0, og Ivana Udovalieva har med 5 hurtige point vist vejen. Flere andre følger op, og det giver gode angreb og et effektivt forsvar, som Hørsholm har svært ved at komme igennem. Det er fra starten tydeligt, at Hørsholm har lagt en taktik, hvor aggressivt forsvar skal stresse Lemvig, men i starten giver det ikke meget udbytte, da Lemvig virker forberedte på at bryde presset. Mod slutningen af perioden kommer Hørsholm bedre med, anført af Maja Gerlyng, og gæsterne får bragt afstanden ned på 18-11 ved første pause.

Anden periode starter jævnbyrdigt. Lemvig har stadig godt styr på spillet, og der skiftes fornuftigt ud, så der konstant er friske spillere på banen. Lemvig udbygger i de første minutter føringen, og alt tyder på, at Hørsholms problemer fra de seneste kampe vil fortsætte. Men midt i perioden begynder Hørsholm at få udbytte af den aggressive stil. Det fører til at Lemvig forsøger at tage tempoet mere ud af kampen for at kontrollere spillet ved at udnytte det fysiske overtag. Men det gøres vanskeligt af, at der spilles hårdt under kurven, og det er gæsterne gode til at udnytte. Alt i alt slutter perioden lige, og afstanden er stadig 7 point, 31-24, ved halvleg.

Lemvig kommer skidt i gang med tredje periode. Hørsholm har succes med din taktik, som gør det svært for hjemmeholdet at få gang i angrebsspillet, som bliver stillestående og afventende. Det giver Hørsholm et lille overtag, men det udnyttes ikke fuldt ud, da Lemvig fortsat kæmper godt i eget forsvar, og gør det vanskeligt for Hørsholm at få gang i scoren. Gæsterne får dog først gang i scoringen og begrænser afstanden til 32-30 efter fire minutter. Først derefter lykkes det Emily Hatch at score Lemvigs første regulere point, og det sætter gang i flere andre. Dermed bliver spillet mere lige igen, og afstanden mellem holdene holdes på 3-5 point resten af perioden, der slutter 46-43.

Sidste periode starter som tredje med at Lemvig har svært ved at komme til gode afslutninger, hvilket både skyldes godt forsvar af Hørsholm og manglende effektivitet af Lemvig. Hørsholm benytter muligheden til igen at tage initiativet i kampen og midt i perioden bringer de sig for første og eneste gang foran 48-49. Herefter ser kampen ud til at kunne tippe til begge sider, men en 3er af Helle Kristiansen sætter gang i en slutspurt for hjemmeholdet. Lemvig får stoppet Hørsholm, hvor særligt Therese Deemand har givet problemer, og i angrebet begynder skuddene igen at falde i kurven.

Det betyder at afstanden igen øges mellem holdene, og med kort tid igen er Lemvig foran 63-53. Den føring sættes ikke over styr igen, og selvom Hørsholm får pyntet lidt til sidst kan Lemvig sikkert hive sejren på 65-57 i land.

Lemvigs point: Emily Hatch 18p (17 reb), Ivana Udovalieva 12p, Helle Kristiansen 10p, Sarah Schicher 9p, Mallory Moore 7p, Tine Kristiansen 6p, Ida Kristensen 3p

Hørsholms point: Therese Deemand 13p, Amalie Bonde 12p, Line Piechnik 11p, Maja Gerlyng-Hansen 11p, Marie-Louise Blyme 6p, Simone Ceccardi 3p, Sara Peersen 1p