Nyheder

Tæt kamp i Aabyhallen

Kampen denne onsdag aften mellem Åbyhøj og BK Amager var afgjort både spændende og i høj grad præget af, at hvert hold dominerede hver sin halvleg.

Kampen startede ganske lige med scoringer i begge ender frem til stillingen 13-13, hvorefter BK Amager i den grad styrede begivenhederne og stort set scorede efter behag.

Efter 7 minutter havde gæsterne scoret ikke mindre end 25 point, og første periode sluttede 18-29. Ikke mindst Catharina Palm Jensen dominerede i begge ender for gæsterne fra BK Amager. Foruden godt spil af BK Amager var det et hjemmehold uden vilje og energi under egen kurv, uden aftaler, uden kommunikation og uden hjælpeforsvar.

Og på trods af muligheden for at snakke tingene igennem (Thomas Press så bestemt ikke fornøjet ud) fortsatte denne tendens i anden periode. Dog fik Åbyhøj stoppet lidt af blødningen og kunne gå til pause ”kun” bagud med 10 point ……. 37-47.

Der er vist ingen hemmelighed, at der blev talt med store ord i the-pausen. Og en ændring af forsvaret til zone betød for alvor et skift i spillet på banen. Nu var der vilje i forsvaret – nu blev forsvaret taget seriøst. Desuden viste Åbyhøj’s spillere langt større bredde, hvilket betød scoringer af nogle af de spillere, der før pausen havde været mere anonyme. Både Bianca Morsø, Sophie Kjems-Krognos, Kia Fisker og Julie Høier kom på tavlen og hjalp Åbyhøj tilbage i kampen med en genfundet tro på, at det måske alligevel kunne lykkes – 3. periode slutte med stillingen 53-59 (og BK Amager blev holdt nede på kun 12 point).

Fjerde periode udviklede sig til lidt af en gyser – og flere af de fremmødte tilskuere viste engagement og var bestemt med til at skabe en super stemning i hallen. Åbyhøj fik endelig fat midt i perioden og bragte sig for første gang foran ved stillingen 64-63. I takt med hjemmeholdes fornyede kampvilje var det også tydeligt, at BK Amager fik lidt gummiarm ….. for alvor var momentum nu med Åbyhøj. Og i en hæsblæsende afslutning kunne Åbyhøj række armene i vejret ved slutstillingen 70-69.

Det kunne bestemt også være gået anderledes, hvis BK Amager havde haft heldet med sig i sidste skudforsøg, der ramte ringen og ”stolpe ud” For BK Amager var det som tidligere skrevet især Catharina Palm Jensen, der dominerede – godt hjulpet af Emilie Keller, der satte 4 tre-point-scoringer.

For hjemmeholdet var Maria Steen Jespersen kampens spiller med 19 point, 11 rebound og 7 assist. Men også flot spil af Bianca Morsø med 13 point viste klasse. Og så skal Tanja Laursen fremhæves for en fantastisk indsats i forsvaret – ikke mindst i anden halvleg, hvor hun stort set lukkede Catharina Palm Jensen ned.