Nyheder

Tæt jysk opgør

Helt som ventet blev kampen mellem Lemvig Basket og Åbyhøj IF i Dameligaen både tæt og intens. Holdene fulgtes ad lige til det sidste, men hjemmeholdet trak det længste strå og vandt 70-67.

Længe så det ellers ud til, at det skulle lykkes Åbyhøj at få udbytte af et højt tempo og aggressivt forsvar. Særligt i de to første perioder blev det effektivt omsat til point. I de første ti minutter var gæsterne særdeles varme på deres skud, hvilket betød, de skulle arbejde langt mindre end hjemmeholdet fro at få deres point. I midten af første periode giver det et lille overtag og et lille forspring, men Lemvig får alligevel begrænset afstanden til 19-20 ved pausen.

Billedet fortsætter i anden periode, hvor Åbyhøj stadig har mest flow i spillet, mens Lemvig må arbejde hårdt for at holde sig inde i kampen. Lemvig har særlig svært ved at få stoppet Maria Steen Jespersen, og når endelig hun bliver bremset er flere andre af de grønne klar med giftige skud. Lemvig ender for ofte med at komme et skridt bagefter, og Åbyhøj udnytter mulighederne til at udbygge føringen til 7 point. Helle Kristiansen sørger dog for at begrænse afstanden igen til 4 point, og efter en hektisk afslutning på perioden kan holdene gå til halvleg med stillingen 32-35 til Åbyhøj.

Åbyhøj starter brænd varmt i tredje periode. 8 hurtige point tvinger Lemvig til en hurtig time-out, og det får rettet op på tingene for hjemmeholdet. Lemvig kæmper sig ind i kampen igen anført af Ivana Udovalieva der både rammer sine egne skud, og iscenesætter sit hold. Det er også 3 point fra netop hende, der udligner stillingen til 50-50 med et minut tilbage af perioden. Begge hold når at score endnu en gang så stillingen er helt lige 52-52 inden sidste periode.

Selv i pausen mellem perioderne kan man mærke intensiteten. Lemvig har lugtet muligheden for alligevel at hente sejren, men Åbyhøj er på ingen måde ude af kampen. Det er Lemvig, som starter de sidste 10 minutter bedst, og opbygger hurtigt et forspring på 5 point. Den afstand holder i flere minutter, hvor spillet er meget lige. Ingen af holdene er specielt effektive på deres skud, men Lemvig kan udnytte deres fysiske fordel i reboundspillet. Åbyhøjs Tanja Laursen skaber for alvor spænding igen, da hun rammer en 3er og samtidig tildeles et straffe. Det bringer afstanden ned på 3 point, og kort efter får gæsterne endnu en mulighed, da de scorer 2 point + 1 på straffe.

Dermed er stillingen 65-63 til Lemvig med 2½ minut igen. I de sidste minutter kæmper Åbyhøj med alle kræfter for at indhente det sidste, men hjemmeholdet bevarer roen, og selvom føringen kommer ned på 68-67 med 6 sekunder igen, så får Lemvig den sidste scoring til slutresultatet 70-67.

Det var en vigtig sejr for Lemvig efter to nederlag på udebane, for Åbyhøj var skuffelsen tydelig, og de må konstatere, at det endnu blot er blevet til en enkelt sejr.

Lemvigs point: Ivana Udovalieva 19p, Emily Hatch 18p (13 reb), Raven Berry 14p, Helle Kristiansen 12p, Grace Gardner 6p, Rikke Meisner-Andersen 1p

Åbyhøjs point: Maria Steen Jespersen 16p, Bianca Morsoe 13p, Britt Harris 13p, Rine Randrup-Thomsen 8å, Sophie Kjems-Krognos 8p, Tanja Laursen 6p, Julie Høier 2p, Amalie Carlsen 1p