Nyheder

Tæt åbningskamp i Amagerhallen

De danske mestre fra BK Amager havde hjemmebane i sæsonens første kamp i Dameligaen hvor BMS Herlev Wolfpack kom på besøg.

Begge hold stillede friske og veloplagte op til kamp i en stemningsfyldt Amagerhal. Det var også en velkomst til fem nye spillere på BK Amagers hold: Ena Viso, Cecilie Tvede og Rikke Fabricius alle fra Stevnsgade Basketball samt Elisabeth Brynaa Hansen fra Falcon og ikke mindst BK Amagers nye amerikaner Ruth Sherrill.

Begge hold viser gode takter fra start af kampen, men Ruth Sherrill og Ena Viso fra BK Amager er en anelse stærkere på den front, og Amager bringer sig hurtigt foran.

Amager forsøger sig med helbanepres, og BMS gør hvad de kan for at bryde presset, hvilket faktisk løses fint.
BMS lægger ud med et tempofyldt spil, og et drive der til tider driller Amager, det var dog ikke helt nok til at ryste hjemmeholdet, som kan gå til pause efter 1. periode med stillingen 19-12.

2. periode startes med et hurtigt spil, med en god aflevering fra Emilie Fogelstrøm til Ena Viso. Ena bliver fejlet i skuddet, og det ser et kort øjeblik ud som om vi har kampens første skade, da Ena vrikker om på anklen, men det viser sig hurtigt til blot at være slaget og hun er på benene igen og skyder de 3 straffe.

Amager kommer herefter lidt i fejlproblemer og begge hold har en del turnovers i 2 periode som slutter 18-17 til Amager. 

2. halveg er præget af et tæt spil, hvor begge hold følges ad det meste ad vejen. BK Amager brænder nogen straffe undervejs og kampen begynder at blive lidt mere tæt.
Der fejles i begge ender, og trætheden begynder så små at melde sig for begge hold, men kampen er langt fra afgjort med stillingen 50-45 inden de afgørende sidste 10 minutter. 

BMS haler sig også ind på Amager, og får en kort overgang også overtaget med 57-58, så stemningen i hallen stiger og der bliver heppet kraftigt på begge hold.

Men BK Amager hænger i og kæmper det sidste der er at give af, Elisabeth Brynaa sætter en vigtig 3 points score til 60-58,  Wolfpack forsøger at stoppe spillet ved at fejle, så de sidste points bliver scoret på tildelte straffe. BK Amager trækker dermed det sidste strå og vinder kampen 70-65. 

Topcorer for BK Amager blev Elisabeth Brynaa Hansen med 17 point. For BMS Herlev Wolfpack scorede Luka Lachenmeier 13 point.