Nyheder

Suveræn SISU-sejr i første DM-finalekamp mod Stevnsgade BBK

SISU vinder 74–64 – hvor anden periode blev afgørende.

Der var lagt op til en rigtig finalekamp i Kildeskovshallen i tirsdag aften. Masser af tilskuere og god stemning og begge klubber var godt repræsenteret. Speakeren i hallen, Ole John Nielsen, fortalte inden kampen, at de to hold også havde mødtes i finalen i 1985, for 29 år siden. Dengang vandt SISU.

Stevnsgade har tidligere vundet sølv tre gange, og de jager stadig deres første DM-guld, mens SISU er Danmarks mest vindende kvindehold og går i denne sæson efter at vinde DM-titel nr. 20. 

Kampen begyndte i højt tempo med mange scoringer. Tea Jørgensen lavede finalernes første point, og 8 ud af SISUs 10 første, men det var udeholdet fra Nørrebro, der var skarpest i starten. Efter 5 minutter tog Sarah Eichler bolden til kurven i et gennembrud og scorede på et lay-up, og det gav Stevnsgade en føring på 8 point, 5–13. Tre minutter senere var stillingen 11–18, men det skulle vise sig at være sidste gang i kampen, hvor gæsterne var foran. Katrine Dyszkant scorede to gange i slutningen af første periode, og SISU formåede at tage føringen med 21–18, inden Mia Obbekjær reducerede til 21–20 lige før afslutningen af første periode.

Anden periode skulle vise sig at blive afgørende. SISUs presforsvar, der ikke havde givet Stevnsgade problemer i starten, begyndte nu at virke. Gæsterne fik svært ved at sætte deres angrebsspil op, og de lavede mange turn-overs. Mathilde Colding-Poulsen kom ind fra bænken hos SISU og scorede hele 9 point i anden periode, der endte 20–9 til mestrene. Ida Tryggedsson scorede 5 point i perioden, men ellers kunne Stevnsgade ikke rigtig finde vejen til kurven. Halvlegsstillingen var dermed 41–29.

Ida Tryggedsson fortsætte i starten af anden halvleg med yderligere 5 point, og Sarah Eichler satte to 3’ere i træk, mens Camilla Blands og Katrine Dyszkant scorede for SISU. Men på trods af at især Ida og Sarah spillede glimrende basketball, lykkedes det ikke for gæsterne at virkelig komme tæt på. Kampen bølgede frem og tilbage, hvor SISUs føring var mellem 8 og 12 point, men sejren var aldrig i fare, og slutresultatet blev en hjemmesejr på 10 point, 74–64.

For gæsterne spillede Ida og Sarah bedst. Tilsammen ramte de bl.a. 6 ud af 13 3’ere. Ida scorede 23 point og tog 7 rebounds, og Sarah scorede 20 point. Julie Forster kæmpede hårdt hele kampen men havde svært ved at bryde igennem SISUs forsvar. Hun scorede 9 point og tog 6 rebounds. Iben Soltau scorede 6 point (8 rebounds), Pauline Schulz 4 og Mia Obbekjær 2.

Hos SISU spillede Tea Jørgensen en meget solid kamp efter en glimrende start. Tea scorede 19 point, tog 7 rebounds og havde 4 steals. Camilla Blands var særdeles god i forsvaret med hele 7 steals - men scorede også 12 point og tog 8 rebounds. Kiki Lund fik ikke så mange åbne skud som i andre kampe, men, ud over hendes 7 point, lavede hun 8 assists. Mathilde Colding-Poulsen var holdets bedste spiller i anden periode og scorede 9 point. Katrine Dyszkant scorede 11 og tog 8 rebounds, Nathalie Reshard 10 og Heidi Anton 6.

Hrannar Holm, SISUs Head Coach, havde følgende kommentarer efter kampen: "Rigtig godt, at vinde første kamp i finalerne. Vi havde godt styr på kampen, selvom jeg synes, at vores angreb blev for langsomt i anden halvleg. Vi lavede alt for mange turn-overs og det var der ingen grund til. Men spillerne kæmpede godt, og vi kontrollerede reboundspillet. Det betød, at vi fik mange muligheder for at score. Jeg synes, at Stevnsgade spillede godt - især i forsvaret. Det er et godt hold, og vi glæder os til at møde dem på deres hjemmebane. Vi vil bruge de næste par dage til at forbedre vort spil, og jeg er sikker på, at vi vil være bedre på lørdag, end vi var i dag."