Nyheder

SuperWomen tog 1. stik med BK Amager

Fredag aften mødte Stevnsgade Superwomen BK Amager, i den første af 5 mulige semifinaler.

BK Amager kom til semifinalen med en frisk kvartfinale serie mod Hørsholm 79ers i benene, mens Stevnsgade havde holdt pause, som vinder af grundspillet.

Stevnsgade startede kampen klart bedst og kom på lynhurtigt foran 7-0.  lige så hurtigt svarede BK Amager igen – og på bare 1 min. blev 7-0 vendt til på 8-7 til Amager, bl.a. på 2 flotte 3’ere af Ida Klussmann.

Som resten af kampen blev perioden tæt – dog med et lille overtag til Stevnsgade. For begge hold var der mange spillere der bød ind, så da perioden sluttede (24-18 til Stevnsgade) var hele 13 spillere kommet  på scoringstavlen.

2. Periode blev en rodet affære, hvor begge hold havde svært ved at komme til scoringerne og ikke kunne få rytme og flow i spillet.

Stevnsgade udbyggede dog langsomt føringen og kom 6 minutter inde i perioden foran med 33-23 efter en lang 3’er af Hanna Sheikh, et stærkt drive af Maja Gerlyng-Hansen og et flot hopskud af Katrine Dyszkant. En Time Out får Amager tilbage på sporet og Stevnsgade går til pause foran 36-29. For Stevnsgade var der et glædeligt gensyn med Tea Jørgensen, som gjorde comeback efter en lang skadespause – og startede med en scoring første gang hun rørte bolden.

3.periode blev desværre også en rodet affære. Stevnsgade var ikke helt oppe i gear – og efter mindre end 2 minutter spillet fik de den 4. holdfejl i perioden. Stevnsgade bevarer dog føringen hen over perioden, og en stærkt spillende Ida Preetzmann holder Stevnsgade inde i kampen med hele 9 points i perioden. Amager vinder perioden 11-12 og stillingen er 47-41 inden 4. periode.

4. Periode starter med Stevnsgade i kontrol og de har de fleste afslutninger – uden at kunne få bolden i kurven. Amager kommer langsomt tættere på, og da Melanie Elmgreen sætter en meget lang 3’er, bringer hun stillingen op på 48-48 og kampen er igen helt åben.  

En meget engageret Stevnsgadetræner - Igor Gavrilovic - tager time out og får både tempoet op – og  styr på forsvaret,  så i den efterfølgende periode øger Superwomen føringen til 58-50, da Hanna Sheikh afslutter et meget flot angreb med en scoring. Amager kommer – endnu engang - tilbage i kampen og Portia Durret gør det til 58-56 med 2 minutter tilbage. En vigtig 3’er fra Hanna Sheikh og 2 points fra Elisabeth Brynaa gør det til 63-56 med 1 minut tilbage. Amager får pyntet på resultatet – igen ved Portia Durret, så en lidt rodet men intens og spændende kamp slutter 63-58 til Stevnsgade.  

Stevnsgade tager det første, vigtige stik i bedst af 5 serien – men alt kan ske, når holdene mødes igen på  lørdag 19. marts kl. 14.30 i Amagerhallen.