Nyheder

SuperWomen i blow out mod SISU

Fredag aften kl. 18.00 var det tid til lokalopgør i Dameligaens grundspil. Stevnsgade SuperWomen fra Nørrebro tog i mod SISU fra Gentofte.

Hjemmeholdet kom fra en hård, dramatisk semifinalekamp i onsdags i pokal turneringen mod BK Amager. En kamp de forsvarende mestre fra Stevnsgade vandt i nærmest sidste sekund.

SISU var til dagens kamp hæmmet af at Camilla Blands sad ude og at langtidsskadede Amalie Carnbring-Bonde stadigt sidder ude. Hos værterne manglede Maja Gerlyng.

Første periode sidder Stevnsgade SuperWomen på SISU overalt på banen. Det er meget tydeligt, at SISU har utroligt svært ved at få bolden over midten og de har meget svært ved at komme til afslutninger, inden 24-sekunder uret løber ud på grund af værternes seriøse forsvar, hvilket kom til at være kendetegnende hele kampen.

Olivia Applewhite starter med at bringe SISU foran 0-2, hvilket bliver den eneste gang, at de har en føring i kampen. Derfra går det stærkt. Efter 4-4 bliver det 13-4 efter 5:54. Igen et run af Stevnsgade gør det til 24-8 og alle i hallen er klar over, at den kamp allerede er afgjort efter 8:37 af første periode. Stevnsgade SuperWomen rammer ikke deres skud, men kommer alligevel til scoringer ret nemt ved steals og SISUs turn-overs. Perioden vindes overbevisende 24-10.

Anden periode fortsætter Stevnsgade som i første periode, med at gøre livet særdeles svært for gæsterne og heldigvis for dem, så skyder værterne utroligt dårligt i denne periode, så den rent faktisk slutter uafgjort 16-16 til halvlegs stilling 40-26.

I tredje periode kværner Stevnsgade SuperWomens forsvars kollektiv videre. SISUs unge spillere har store problemer med ball handlingen og løber konstant ind i Stevsnagdes traps. SISUs Olivia Applewhite er en ”enmandshær” mod Stevnsgades kollektiv. I denne periode agerer hun så gar pointguard i et forsøg på at stabilisere opspillet. Perioden vindes af værterne 24-16 til stillingen 64-42 inden sidste periode.

Som forventet efter kampens forløb falder SISU totalt sammen i sidste periode. Kræfterne rækker ikke længere til at komme til afslutninger eller følge med i Stevnsgade SuperWomens høje tempo. De trætte SISU piger ender med at lave 37 turn-overs i kampen mod Stevnsgades 13. Perioden vindes suverænt 29-9 og kampen vindes 93-51.

Olivia Applewhite scorer over halvdelen af SISUs point, tager halvdelen af alle rebounds, trækker over halvdelen af alle de fejl, der bliver begået af Stevnsgade i mod sig, men laver så også 11 túrn-overs. Hun er en fantastisk stærk in side spiller med et imponerende overskud og blik for spillet.

SISU gjorde hvad de kunne i fredagens kamp og kæmpede bravt fra start til slut. Men der var klar klasseforskel på de hold i dagens kamp. Det blev til Olivia Applewhite mod Stevnsgade. Man kan spørge sig selv om Olivia er gevinst for holdets udvikling, når hun tvinges til at ”gøre det hele” med Camilla Blands og Amalie Carnbring-Bonde ude.

Stevnsgade SuperWomen har en bredde på holdet, som ingen andre Dameligahold har og det kombineret med Danmarks bedste forsvar gør, at Stevnsgade holder jul og nytår på en førsteplads i Dameligaen.

For SISU scorede Olivia Applewhite 26 point (23 rebounds!), Victoria Mikkelsen 10, Cirkeline Rimdal 7, Sille Balling 3, Mathilde Colding-Poulsen 3 og Anne Katrine Ahrenst Jørgensen 2.

For Stevnsgade SuperWomen scorede Ida Tryggesdsson Preetzmann 22 point, Elisabeth Brynaa 16, Simone Ceccardi 14, Tea Jørgensen 11, Alberte Alsø Dokkedal 11, Freja Boel 6, Hanna Sheikh 6, Sofia Åström 5 og Mie Ceccardi 2.