Nyheder

Stor sejr til 79ers over Lemvig Basket

På torsdag 2. november skal Hørsholm 79ers’ damehold til Lemvig til pokalkvartfinale og lørdag sikrede de sig den bedst mulige optakt til den kamp med en sejr på 96-62 over netop Lemvig.

Kampen blev spillet i Hørsholmhallen og bar præg af at det var absolut top mod bund i Dameligaen. Hørsholm er endnu ubesejrede, mens Lemvig stadig leder efter den første sejr og det sås tydeligt fra kampens start. Da der var spillet em minutter, havde Hørsholm slået et hul på 20-6 på baggrund af otte point fra kampens topscorer Ivana Jovanovic og syv fra Gritt Ryder.

I starten af anden periode fik Lemvig godt nok kæmpet sig tilbage på 30-23 efter godt spil fra især Lauren Murphy, men det var sidste gang gæsterne rigtigt var med i kampen. Emilie Fogelstrøm svarede igen med to tre’ere og det åbnede for sluserne. Hørsholms forsvar viste tænder og Lemvig scorede kun tre point de næste otte minutter, mens Hørsholm fik point fra alle sider og udvidede føringen til 57-30 ved halvleg.

Resten af kampen var mere lige, men Lemvig var på intet tidspunkt i stand til at true Hørsholms sejr. Det tætteste vestjyderne kom, var 70-43 til slut i tredje periode, men det svarede Hørsholm igen på ved at score 13 point i træk.

Med fire minutter igen af kampen var Hørsholm foran 96-51, inden Lemvig scorede kampens sidste 11 point til slutresultatet 96-62.

Hørsholmtræner Jesper Krone fremhævede konkurrencesituationen på holdet, da han skulle forklare den store sejr og holdets start på sæsonen med fem sejre og nul nederlag:

-Vi har et meget bredt hold, og spillerne ved, at hvis man ikke går til det til træning, står der nogle andre klar til at tage over. Det betyder, at vi holder et ekstremt højt niveau til træning og at vi kan holde kadencen, når vi skifter ud i kampene. Vi spiller måske ikke på helt samme måde, når vi skifter ud, men vi holder niveauet og det stresser modstanderne.

Dagens kamp ændrer intet i stillingen idet Hørsholm stadig er i front, mens Lemvig er i bunden. De to hold mødes i Lemvig i pokalkvartfinalen torsdag 2. november kl. 19:30.