Nyheder

Stevnsgade vinder på hjemmebane i Hørsholm over BK Amager

Er de forvirret? Det er der ingen grund til. Lørdag eftermiddag var Hørsholm vært for et rigtigt godt arrangement i Dameligaen, da Dameligarådet havde besluttet at lave et dobbeltarrangement med to Dameliga kampe umiddelbart efter hinanden i Hørsholmhallen. Samtidig var det et forsøg på at få 500 mennesker til Dameliga basketball. Det lykkedes, men dog ikke 500 til hver kamp.

Anden kamp kl. 16.00 stod mellem - på papiret - hjemmeholdet Stevsngade Superwomen og BK Amager, der inden lørdagens kamp var ubesejrede i Dameligaens mellemspil.

På BK Amagers bænk sad to Amager piger med hver sin knæskade og måtte se kampen fra sidelinjen Lotte Tobiasen er ude for resten af sæsonen og Katherina Palm Jensen har forstrukket et ledbånd i knæet. Forhåbentligt er hun snart tilbage.

På Stevnsgades bænk sad fire piger, Mia Obbekjær, Gabi Nedic, Carloine Dan og Sophie Wich alle ude for resten af sæsonen med knæskader. Det skulle desværre blive endnu værre for begge hold senere i kampen.

De første minutter starter lige og efter 2:02 er BK Amager foran med 4-5. Efter 4:42 er stillingen 13-12, men så trækker Stevnsgade fra og laver et 12-2 run på Amager pigerne, der har svært ved at komme til gode afslutninger, til stillingen 25-14 efter første periode.

Anden periode starter Stevnsgade bedst  med en 3´er af Alberte Dokkedal, der var sit holds bedste angrebsmæssigt i lørdagens kamp, som bringer Stevnsgade foran med 28-14. Resten af perioden holder Stevnsgade afstanden til BK Amager og kan gå til pausen med en 38-22 føring. Et minut inden pausen skete kampens første kedelige uheld, da Maria Roost Dinesen slog knæet og fik en forstrækning. Hun måtte gå ud med stærke smerter og var ikke i stand til at spille resten af kampen.

Efter godt 6 minutters spil i tredje periode er stillingen 46-33. Jordan Sullivan tager bolden til kurven i et angreb og fejles, så hun får en knæ skade. Hun er sej nok og scorer på sine to straffer, men må der efter forlade kampen og se resten af kampen fra sidelinjen. Så blev der føjet endnu en knæskade til alle de andre.

Pludselig virker Stevnsgades angrebsspil meget stillestående og uden ide og nerve og BK Amager lukkes mere og mere ind i kampen, uden at de dog formår at straffe Stevnsgade effektivt. BK Amager vinder perioden 16-19 og stillingen er dermed 54-41 inden start på sidste periode.

Fjerde periode blev ikke særligt køn. Begge hold virker rystede over skaderne. BK Amager formår ikke at komme tættere på end 61-49 og Stevnsgade kan derfor uden spænding vinde perioden 17-13 og dermed tage sejren 71-54.

Ser man på statistikken, ligner begge holds præstation utroligt meget hinanden. Inden for 3 pointslinjen skyder Stevnsgade 45 % mens BK Amager skyder 43 %. Uden for 3 pointslinjen skyder begge hold 40%. Stevnsgade tager sammenlagt 35 rebounds mod BK Amagers 34. Kun turn-over statistikken er klart bedre for Stevnsgade med 16 mod 24 til BK Amager.

For BK Amager scorede BK Amagers bedste spiller i kampen Lauren Gregory 17 points (11 rebounds), Malanie Elmgreen 11, Rikke Meisner Andersen 8, Cecilie Tvede Hansen 7, Emilie Fogelstrøm 5, Maria Brask 3, Maria Roost Dinesen 2 og Emma Bendix Nielsen 1.

For Stevnsgade Superwomen scorede Stevnsgades bedste spiller i kampen Alberte Alsø Dokkedal 17 points, Ida Tryggedsson Preetzmann 14, Cecilie Tang Homann 13, Jordan Sullivan 11, Etta Andersen 8, Hanna Sheikh 5 og Freja Boel Rühlmann 3.

Efter dagens resultater kan det konstateres, at der stadigt er spænding om placeringerne i Dameligaen bedste mellemspil. Både Hørsholm og BK Amager kan sikre sig førstepladsen, mens 3. og 4. pladsen bliver indtaget af Lemvig og Stevnsgade.

Slår Lemvig Hørsholm 79ers tager Lemvig 3. pladsen og 4. pladsen er overladt til Stevnsgade uanset udfaldet af kampen mellem BK Amager og Stevnsgade.

Slår Hørsholm 79ers Lemvig og Stevnsgade slår BK Amager, ender Hørsholm 79ers på 1. pladsen, BK Amager på 2. pladsen, Stevnsgade på 3. pladsen og Lemvig på 4. pladsen. Med en sejr til BK Amager er de sikre på 1. pladsen.

Nr. 3 og 4 møder enten SISU eller Åbyhøj i kvartfinalen, mens nr. 1 og 2 går direkte i semifinalen.