Nyheder

Stevnsgade vinder over SISU i overtime

Efter en kæmpeindsats af SISU lykkedes det alligevel ikke at besejre et skadesplaget Stevnsgade SuperWomen.

Ærgrelsen var forståeligt nok stor hos SISU, der blev indhentet i sidste sekund, efter at have bragt sig foran med 5 point inden for det sidste minut af den ordinære kamp.

Det så ellers ikke lyst ud for SISU, hvor ikke meget lykkedes i første periode. Stevnsgade arbejde solidt fra første fløjt og bragte sig ubesværet foran 2–9. Så lykkedes et par scoringer for SISU, så de fik knappet ind til 7–9, hvorefter korthuset væltede. Olivia Applewhite blev dobbelt- og trippelteamet, og intet lykkedes for hjemmeholdet de næste 5 minutter. Stevnsgade stoppede først op, da de var foran 10–25, og det var med meget bange anelser, SISU gik ind til resten af kampen.

I anden periode var SISUs forsvar heldigvis i højeste gear. Der var pres på Stevnsgades spillere, og det gav lejlighed til flere steals for bl.a. Johanna Kampp. Med et 7–0 og et 11–0 run fik SISU reduceret til 31–32, og kampen var åben igen! Tre 3’ere af Ida Tryggedsson og Hanna Sheikh hjalp dog Stevnsgade til en halvlegsføring på 36-41, men det var et tydeligt sejrssultent SISU, der gik til pause. Stevnsgades hårde opdækning af Olivia Applewhite havde tvunget andre spillere hos SISU til at bidrage angrebsmæssigt – og det gjorde de så. Bl.a. havde Mathilde Colding-Poulsen 11 point i halvlegen.

Anden halvleg var bygget op over devisen: Stevnsgade bringer sig foran med 6–8 point, SISU henter ind igen. I tredje periode battlede Ida Tryggedsson mod Olivia Applewhite. De var toneangivende på hver deres hold og bragte stillingen frem til 54–55. SISU havde nu vundet både anden og tredje periode. Spørgsmålet var, om de kunne vinde fjerde også og fuldbyrde sensationen.

Victoria Mikkelsen lykkedes i den grad i fjerde periode. Med 12 point var hun mesteren bag en meget flot periode for hjemmeholdet. Stevnsgade startede ellers med at øge til 54–61 og siden 62–69, men et 12–0 run bragte SISU foran 74–69 i det sidste minut. Desværre for hjemmeholdet viste Stevnsgade klassen. Maja Gerlyng satte en sikker 3’er og Ida Tryggedsson lukkede til 74–74 i de sidste sekunder med et sikkert baseline shot. SISU vandt således også fjerde periode, men desværre kun med 1 point.

Og her burde referatet slutte. SISU havde vist fantastisk kampgejst mod et ganske vist skadesplaget Stevnsgade (”med 6,2 spillere”), som dog stadig havde rigtig gode spillere på banen kampen igennem – og SISU vandt de sidste tre perioder. Dejlig indsats af hjemmeholdet.

Overtidsperioden startede med at Hanna Sheikh og Olivia Applewhite begge brændte deres indledende straffe. Holdene spillede meget nervøst. Stevnsgades større rutine betød dog, at de først slap nervøsiteten, og det rullede lettere og lettere for dem, og tilsvarende tungere og tungere for SISU.  Perioden endte 4–15 til Stevnsgade, som på papiret vandt med de overbevisende cifre 78–89.

For Stevnsgade scorede Ida Tryggedsson 30 point, Maja Gerlyng havde 22 point mens Hanna Sheikh og Alberte Dokkedal endte på henholdsvis 18 og 17 point. De 4 scorede således 87 af de 89 point. Stevnsgade scorede 91% på straffe, 21 af 23!

For hjemmeholdet blev Victoria Mikkelsen angrebsesset med 26 point, Olivia Applewhite scorede 21 point og tog lige så mange rebounds, mens Mathilde Colding-Poulsen havde 14 point.

SISUs sidste kamp i grundspillet er hos BK Amager på tirsdag, den 23. februar. Stevnsgade, som sikrede sig førstepladsen og en direkte semifinalplads, slutter grundspillet som vært for Hørsholm 79ers den 27. februar.