Nyheder

Stevnsgade tog sejren i Lemvig

Stevnsgade Basketball rejse sig efter pokalnederlaget, da de tog en sejr på 74-52 med hjem fra Lemvig.

Det var en kamp, der var som nat og dag fra første til anden halvleg, og specielt i den sidste periode ændrede kampen karakter, da Stevnsgade bedre end Lemvig magtede at tilpasse sig et mere rodet og fysisk præget spil. Desuden kom skader endnu en gang til at blive et tema for Lemvig, da Cristina Pages måtte udgå efter blot 13 sekunder på banen. Ti gengæld gik Megi Kolyandrova forrest med 17 point for hjemmeholdet. Hos Stevnsgade var det Hanna Sheikh og Rikke Fabricius som tog det store slæb med 24 og 17 point, mens amerikanske Taylor Gleason var mere anonym med blot 4 point.

I kampens to første periode fulgtes holdene pænt ad, og der blev spillet rigtig god basket af begge hold. Mange spillede bød ind hos begge hold, og det gav et varieret og tempofyldt spil. Lemvig fik bedst fat forsvarsmæssigt af de to hold, hvilket gav en føring på 17-12 midt i perioden. Stevnsgade får til gengæld gang i Hanna Sheikh mod slutningen og to 3ere fra hende bringer afstanden ned på 20-18 inden pausen.

Fra starten af anden periode har begge hold meget svært ved at få point på tavlen. En kombination af godt forsvar og manglende effektivitet betyder at der går næste fem minutter inden de første point bliver noteret. Stevnsgade sætter tempoet i spillet en tand op og sætter mere pres på Lemvig, men det ændrer ikke på at jævnbyrdigheden er høj. Med 4 minutter igen af perioden er stillingen 25-25 og holdene udveksler herefter point frem til sidste sekund af perioden, hvor Stevnsgade på buzzeren udligner til pausestillingen 33-33.

Jævnbyrdigheden fortsætter i starten af tredje periode, men midt i perioden får Stevnsgade et lille overtag, da Lemvig mister lidt effektivitet. I første omgang giver det en føring på 35-39 til gæsterne, hvilket i sig selv ikke bør give bekymring. Men det stresser alligevel Lemvig, som kæmper for at finde rytmen igen, uden rigtig at have held til det. Det betyder at Stevnsgade kan udbygge føringen til 35-45 og de får for alvor færten af at kunne afgøre kampen. Lemvig har ikke held med at vende spillet og perioden slutter med en føring på 37-51 til Stevnsgade – og blot 4 point til Lemvig fortæller alt om den manglende effektivitet.

I sidste periode ændrer kampen karakter. Spillemæssigt forsøger Lemvig at kæmpe sig tilbage, og i den første del af perioden kan kontrollen over spillet tippe til begge sider. Men spillet ændrer sig til at blive markant mere fysisk, godt hjulpet på vej af en ændret linje fra dommerne, som virker til at miste overblikket over kampen. Det giver dels frustrationer hos spillerne, dels giver det et meget rodet spil og dels giver det en helt unødvendig dårlig stemning i kampen. Stevnsgade er bedst til at håndtere situationen, godt hjulpet på vej af, at de har en solid føring. Det bliver der ikke ændret på i de sidste minutter, hvor det virker til, at alle gerne vil have sluttet kampen hurtigst muligt.

Målt på effektivitet var sejren helt fortjent til Stevnsgade. Et kig i statistikkerne viser en kamp, hvor holdene var helt lige ved halvleg på stort set alle parametre, men i kampens sidste to perioder var Stevnsgade bedst. Mest ærgerlig var det at en rigtig god basketkamp fik en frustrerende afslutning, hvor andre ting end spillet kom i fokus.

Lemvigs point: Megi Kolyandrova 17p (7 stl), Natalee Faupel 9p (13 reb), Aniese Palmore 9p (6 ass), MaKenzie Miller 8p, Ani Kolyandrova 5p, Charlotte Thomas-Rowe 4p,

Stevnsgades point: Hanan Sheikh 24p (10 reb), Rikke Fabricius 17p, Mathilde Colding-Poulsen 13p, Cecilie Tvede 6p, Ena Viso 6p, Taylor Gleason 4p, Mie Ceccardi 2p, Rebecca Francker 2p