Nyheder

Stevnsgade tæt på at spolere festen i Hørsholm

På en aften hvor Hørsholm 79ers fejrede tre mesterskaber fra den forgangne sæson med at hænge mesterskabsbannere op, kom Stevnsgade Basketball med masser af energi og var ved at tage den ubesejrede status fra Hørsholm.

Stevnsgade lagde for land med et brag og en føring på 4-17 og helt ind i fjerde periode var gæsterne foran. Det var især Hanna Sheikh, der med 25 point i de tre første perioder, var dominerende for Stevnsgade.

Det, der holdt Hørsholm inde i kampen og endte med at være afgørende, var små perioder af fremragende basketball. En af de gode perioder kom de sidste tre minutter af anden periode, hvor Stevnsgade ellers var foran 30-43. Tre minutter senere havde Maria Forsman ramt to tre’ere og Marie Louise Blyme og Josephine en hver – og med fire point fra Layne Murphy oveni, var Hørsholm pludselig foran 46-45.

Tredje periode startede imidlertid nøjagtigt som første halvleg, med et Stevnsgadehold, der var varmt, mens Hørsholm lige skulle ud af omklædningsrummet. Syv point fra Sheikh var hovedårsag til at Stevnsgade igen åbnede en 14-points føring, 51-65, og så skulle Hørsholm kravle ud af hullet igen.

Blødningen blev stoppet med en tre’er fra Marie Louise Blyme og Hørsholms forsvar begyndte at fungere. I kampens sidste 15 minutter scorede Stevnsgade kun 10 point, mens Hørsholm langsomt hentede ind.

En afgørende detalje var Hørsholms angrebsrebounds, hvor især Meg Wilson var aktiv:

-Vi begyndte at spille forsvar sidst i kampen, sagde cheftræner Jesper Krone efter kampen. Og så havde vi talt om angrebsrebounds inden kampen, for her skulle vi have en fordel og det fik vi med Meg, der virkeligt lavede ravage i Stevnsgades felt.

Hørsholm tog endeligt føringen først i fjerde periode, på en scoring fra Ivana Jovanovic og Gritt Ryders femte tre’er til 71-75. Herfra så Hørsholm sig aldrig tilbage og tog en sejr på 75-83, der betyder at mestrene stadig er ubesejrede.

Der var ikke kun spændende basket i hallen onsdag aften. Der blev også samlet julegaver ind, med Julehjælpen og Hørsholm Kommune som modtagere og hængt bannere op for Danmarksmesterskaber for Dameligaen, U19 Damer og U14 Damer.

Med sejren er Hørsholm fortsat eneste ubesejrede hold i Dameligaen, mens Stevnsgade er sidst med en sejr og fem nederlag.

Hørsholms næste kamp er 8. december i Lemvig, mens Stevnsgade har BMS Wolfpack på hjemmebane 7. december.