Nyheder

Stevnsgade Superwomen vinder i Nørrebrohallen over Åbyhøj

Lørdag eftermiddag tog Stevnsgade Superwomen i mod Aabyhøj i Dameligaen.

Det første opgør i Århus kunne være gået begge veje, men Stevnsgade trak til sidst det længste strå. Ingen tvivl om, at de unge talentfulde Aabyhøj piger meget gerne ville have revanche.

Ikke synderligt mange tilskuere havde fundet vej til dagens opgør, der skulle vise sig, ikke at blive et af de kønneste i ligaen i denne sæson.

I første periode starter Aabyhøjs topscorer i kampen Nicole Balestero med at bringe Aabyhøj foran med 0-2. Derefter står der Stevnsgade på resten af perioden. Hårdt fokuseret forsvar gør det meget svært for Aaby pigerne at komme til gode afslutninger og via 9-2, 19-6 slutter perioden 27-12.

På det tidspunkt lignede det endnu en dag på kontoret for Stevnsgade pigerne, hvor i sær Jordan Sullivan gjorde det godt. Kampen så ud til reelt at være afgjort her - og det skulle senere vise sig at holde. Perioden viste forskellen på top og bund i Dameligaen.

Efter 1:37 af anden periode har Stevnsgade kampens største føring med 17 point 32-15. I de næste syv minutter henter Aabyhøj dog ni point på værterne og ender fuldt fortjent med at vinde perioden, der mest af alt var præget af misforståelser og rodet spil, med 15-20 til halvlegsstilling 42-32.

Tredje periode vil forhåbentligt hurtigt gå i glemmebogen og det gælder faktisk for begge hold. Perioden er en lang udveksling af point. Det virker som om rytmen hos Stevnsgade ikke er der og ikke alle aftaler overholdes på banen. Aabyhøj kæmper deres bedste, men også herfra virker det rodet. Det mest underholdende i perioden var nogle drabelige en mod en opgør mellem storesøster Ida TP fra Stevnsgade og lille søster Sofie TP fra Aabyhøj. Perioden ender lige 14-14.

Efter 4:43 i sidste periode bringer Stevnsgades Etta Andersen værterne foran med 67-53 og det ligner en afgørelse på kampen. Men fra 67-53 laver Aabyhøj et 9-0 på Stevnsgade og bringer spænding ind i opgøret ved stillingen 67-62 med 2:24 igen af kampen. Men Stevnsgade pigernes større rutine holder Aabyhøj fra fadet og værterne kan køre en sejr hjem på 71-63. Set hen over opgøret var der klasseforskel i 1. periode, mens resten af opgøret er Aabyhøj et mulehår bedre end Stevnsgade.

Hos Aabyhøj gjorde Nicole Balestero, Sofie Tryggedsson Preetzmann, Camilla Andersen og Kia Fisker det godt. Hos værterne var det Jordan Sullivans og Ida Tryggedsson Preetzmanns præstationer, der var mest i øjenfaldende.

For Aabyhøj scorede Nicole Balestero 21, Camilla Andersen 11, Sofie Tryggedsson Preetzmann 10, Kia Fisker 9 (7 rebounds), Juile Gade Højer 4, Astrid Sturlason 3, Tanja Stenholt Laursen 3 og Lærke Møller 2.

For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 24 (18 rebounds og 7 for 7 fra straffelinjen), Ida Tryggedsson Preetzman 20 (8 assists !! og 4 for 4 fra straffelinjen), Cecilie Homann 13, Etta Andersen 3, Hanna Sheikh 3, Alberte Alsø Dokkedal 2, Mie Ceccardi 2 og Simone Ceccardi 2.