Nyheder

Stevnsgade Superwomen tilbage på sporet med sejr over Lemvig

Lørdag aften var der mellemspilsmøde mellem grundspillets vindere fra Lemvig og pokalmestrene fra Stevnsgade.

Kampen var vigtig for begge hold i rivaliseringen om at få de bedste placeringer i mellemspillet.

Stevnsgade har senest haft en sygdoms- og træthedsperiode med to klare nederlag til Hørsholm 79´ers og SISU. Lemvig var fra start svækket ved at holdets topscorer amerikanske Natalie Day er taget hjem til USA med en skade. I Lemvig håber man, at hun snart kommer tilbage og forstærker holdet til slutspillet.

Uden Natalie Day skulle Stevnsgade få bolden inside, men det var ikke det, der de første tre perioder prægede kampen.

Lemvig kommer hurtigt foran 0-3, men så sætter Stevnsgade sig på resten af første periode via 6-5 til til 21-16. Periodens præges af hold fejl til Stevnsgade (dommerne dømte 9 i første periode) og masser af skud til Lemvig fra staffelinjen. De sidste to minutter af perioden præges imidlertid af hjemmeholdets Hanna Sheikhs fire (4) tre points scoringer, der giver værterne en føring efter de første ti minutter på 33-20.

Anden periode fortsætter som første, med at Stevnsgade ikke dominerer under kurven, som de nok burde, men lever mere på deres fremragende skudstyrke og dommerlinjen fortsætter med et hav af fejl dømt primært mod Stevnsgade.

Første periodes høje scoring fortsættes ikke, men efter ca. 6 minutter bringer unge Freja Boel Stevnsgade foran med en 3`er til stillingen 46-30, inden Lemvig svarer lidt igen med et par spektakulære scoringer af Lemvigs Joanna Miller til halvlegs stilling 52-41.

Tredje periode domineres af Lemvig bl.a. på grund af adskillige uprovokerede turn-overs af Stevnsgade. Værternes forspring formindskes stille og roligt til kampen er helt lige inden kampens sidste pause til 63-62. Selv om Lemvigs stærke inside spiller Emily White er i fejlproblemer og i store perioder sidder på bænken, formår Stevnsgade stadigt ikke rigtigt at få dominansen under kurven. Lemvig vinder perioden 11-21.

Der var lagt op til en spændende sidste periode. Efter 1:51 bringer Lemvigs bedste spiller i lørdagens kamp Joanna Miller gæsterne foran med 63-64. Men med 5 points af Jordan Sullivan, 4 points af Cecilie Homann og fire 3´ere lukker Stevnsgade kampen med 1:24 igen ved stillingen 84-73.

Stevnsgade formår i fjerde periode at få bolden inside og spiller en meget flot og disciplineret periode. Værterne når at bringe sig foran 89-73 inden Okako Adika pynter på resultatet, så Stevnsgade vinder perioden 26-11 og derved kampen med 89-75.

Hos Lemvig var Helle Vendelbo Kristiansen en konstant trussel i angrebet for Stevnsgade og imponerede med 20 point. Holdets anden store indsats kom ikke overraskende fra Joanna Miller, der kan utrolige ting med bolden. Bemærkelsesværdig var det, at fire spillere slet ikke blev skiftet ud i løbet af kampen og to spillere delte resten af spilletiden, modsat Stevnsgade, hvor 10 spillere kom i rotation.

Hos hjemmeholdet var der et par spillere, der havde en off day, men generelt var det en gedigen holdindsats. Mest i øjenfaldende var Hanna Sheikhs indsats med otte 3´ere ud af 14 forsøg (57 % bag linjen!), Jordans Sullivans benhårde arbejde med 23 points (skudprocent på 53 %) og 13 rebounds samt Ida Tryggedsson Preetzmann solide præstation med 23 points, 7 rebounds og ikke mindre end 12 assists, der cementerer hendes position som bedste danske spiller i Dameligaen i øjeblikket.

Ser man på statistikken falder det i øjnene, at Lemvig tager 8 rebounds mere i løbet af kampen end Stevnsgade, at Stevnsgade samlet scoerer 47 % bag 3 points linjen, mens Lemvig scorer 20 % og at Stevnsgade samlet har 22 asists mod Lemvigs 13.

For Lemvig scorede Joanna Miller 24 point, Helle Vendelbo Kristiansen 20, Ivana Udovalieva 12 samt 8 assists, Emily White 11 og Okako Adika 8 samt 14 rebounds.

For Stevnsgade Superwomen scorede Hanna Sheikh 29 point (8 tre´ere), Jordan Sullivan 23 samt 13 rebounds, Ida TP 23 samt 12 assists, Cecilie Homann 4, Etta Andersen 4, Freja Boel 3 og Alberte Alsø Dokkedal 3.