Nyheder

Stevnsgade SuperWomen tager sejr i Nørrebrohallen

Foran et støt stigende antal tilskuere gennem kampen, tog værterne fra Stevnsgade i mod gæsterne fra Åbyhøj i lørdagens Dameligakamp.

På forhånd var Stevnsgade favoritter, i det de inden kampen lå på en delt førsteplads med 3 andre hold, mens Åbyhøj frister en sæson i bunden af rækken endnu uden sejre.

Men Åbyhøj lagde sig bestemt ikke ned i benovelse over at være på besøg i Nørrebrohallen og møde en række erfarne landsholdsspillere.

Stevnsgade SuperWomens Hanna Sheikh åbnede ballet med 2 scoringer, mens kampens nok bedste spiller – det unge stortalent Enna Pehadsic – åbnede for Åbyhøj med en 3´er. Spillet var ikke oppe i samme tempo hverken i forsvar eller angreb, som hjemmepublikummet normalt er forvænt med i Nørrebrohallen. Det betød en lav score i første periode, der vandtes ganske udramatisk af Åbyhøj 12-13.

I anden periode stemplede Ida Tryggedssson Preetzmann ind i kampen  med 8 hurtige point og samtidig steppede hele hjemmeholdet op i de første minutter af perioden, hvilket betød et 13-3 run på Åbyhøj. Efter 4:31 bragte Stephanie Mannemar gæsterne tættere på med en sikker 3´er til stillingen 28-20. Efter en lang scoringspause på mere end tre minutter med lidt rodet spil fra begge sider byttede holdene point resten af perioden til stillingen 33-25 inden pausen. Stevnsgade SuperWomen vandt perioden 21-12.

Med 8 hurtige point bringer Enna Pehadsic efter 2:36 af tredje periode næsten balance i regnskabet til stillingen 38-36 og kampen er igen åben. Men mere fokuseret angrebsspil af værterne gør, at Åbyhøj aldrig rigtigt får fat i perioden. En rigtig underholdende periode med gode detaljer ender 21-23 til Åbyhøj. Inden fjerde og afgørende periode er stillingen 54-48. Ifølge stillingen kan alt ske endnu.

Efter 3:11 af sidste periode gør Åbyhøjs rigtigt godt spillende Amalie Torp Carlsen det til 55-53 og lidt senere scorer hun på straffe til 55-54. Men tættere på kom Åbyhøj ikke trods det, at der rent faktisk var spænding om resultatet indtil sidste minut. Periode ender 12-10 og kampen 66-58.

Der var perioder af kampen, der bestemt ikke var præget af kønt spil, men der var også gode takter og flotte detaljer i blandt. Det virkede dog som om, at kampen manglede nerve. Åbyhøjs skudprocenter fra 3´eren kunne være bedre (5 for 18 – 28%) sammenlignet med Stevnsgades (8 for 19 – 42%). Åbyhøj leverede generelt en god indsats, hvor særligt Enna Pehadsic flashede. Hun spiller som en erfaren spiller, har både fysik og teknik med. Der ligger en stor karriere og venter.

Fremhæves skal også Amalie Torp Carlsen, Stephanie Mannemar og Grace Gardner.

Hos værterne savnedes det aggressive forsvarsspil – det var der ikke meget af før de sidste tre minutter af kampen samt en fokusering generelt over hele linjen. Fremhæves skal særligt Ida Tryggedsson og også Hanna Sheikh, Elisabeth Brynå Hansen og Sofia Åström for gode indsatser.

For Åbyhøj scorede Enna Pehadsic 24 point, Amalie Torlop Carlsen 8, Stephanie Mannemar 8, Caroline Wich 5 (9 rebounds), Bianca Morsø 5, Grace Gardner 4 (9 rebounds), Camilla Frommelt Andersen 2 og Tanja Steenholt Lauersen 2.

For Stevnsgade SuperWomen scorede Ida Tryggedsson Preetzmann 24 point (4 assists og 7 rebounds), Hanna Sheikh 13, Maja Gerlyng Hansen 9, Elisabeth Brynå Hansen 8, Kasia Dyszkant 6 (8 rebounds), Simone Ceccardi 3, Mie Ceccardi 2 og Alberte Alsø Dokkedal 1 (8 rebounds).