Nyheder

Stevnsgade Superwomen øger til 2-1 efter endnu en sejr i Nørrebrohallen

Tirsdag aften mødtes Stevnsgade SuperWomen og BK Amager i den 3. semifinale ud af fem mulige.

De mange fremmødte tilskuere, var igen vidner til en hård og intens kamp, mellem de to stærke damehold. Stevnsgade Superwomen havde i den grad noget at revanchere i forhold til kamp 2, hvor Amager måske spillede årets bedste kamp, og med bl.a. 11 tre’re spillede Stevnsgade ud af Amagerhallen. Der var i den grad brug for, at mange Stevnsgade spillere steppede op – og det gjorde de.

Stevnsgade arbejder benhårdt i forsvaret og de to hold følges ad i perioden – men Superwomen har meget svært ved at holde Amagers helt store stjernespiller, Portia Durret. Hun er dominerende i reboundspillet i begge ender af banen og kommer til rigtig mange scoringer under Stevnsgades kurv.

Efter halvdelen af første periode er stillingen helt lige mellem de 2 hold, 11-11 og Portia har lavet 8 ud af Amagers 11 points. For Stevnsgade er der heldigvis mange der spiller væsentligt bedre end sidst og mange flere spillere kommer på scoringstavlen. Med gode drives fra bl.a. Anna Sofia Åström, Simone Ceccardi og Katrine Dyszkant -  og bedre tempo i angrebet slutter Stevnsgade perioden bedst – og går til pause foran 23-19. Stevnsgade får i perioden også hul på 3’erne ved både Ida Preetzmann og Hanna Sheikh.

2. Periode. Holdene følges ad igen – dog hele tiden med et lille forspring til Stevnsgade. Både Cecillie Hansen fra Amager og Hannah Sheikh fra Stevnsgade får gang i 3’erne. Portia Durret fortsætter med at score for Amager og gør det til 31-28 midt i perioden. Herefter følger en meget stærk periode for Stevnsgade. På bl.a.  3’ere fra Maja Gerlyng-Hansen og Hanna Sheikh laver Stevnsgade et 11-2 run og kommer på 41 – 30 med 3 minutter tilbage af perioden. Igen kommer Amager stærkt tilbage og scoringer af Portia Durret og Catharina Palm bringer stillingen på 41-35 ved pausen.

3.periode blev en periode, hvor begge hold fik rigtig godt gang i angrebsspillet.  Stevnsgade starter perioden bedst og udbygger forspringet til 10 points 45-35, inden Amager tager timeout. Herefter følges holdene ad og skiftes til at score.

For Stevnsgade spiller Maja Gerlyng-Hansen en rigtig flot periode med gode skud og drives og Katrine Dyszkant byder også ind med gode skud og rebounds. For Amager er Melanie Elmgreen og Catharina Palm de flittigste på scoringstavlen. Mod slutningen af perioden får Stevnsgade et lille run – og da Hanna Sheikh først scorer på en lang 3’er, bliver fejlet og scorer på det efterfølgende straffe, er stillingen 60-47 med 3 minutter tilbage. Stevnsgade er dog i fejlproblemer, hvilket betyder straffe til Amager, hver gang der bliver dømt fejl – og det udnytter Amager på bedste vis. De scorer i perioden på imponerende 12 ud af 13 straffekast, og perioden slutter 65-59 til Stevnsgade og kampen er igen helt åben.

4. periode blev en lidt nervøst spillet periode, hvor begge hold fik rigtig godt fat i forsvaret. Stevnsgade starter igen perioden bedst og Ida Preetzmann som spillede en rigtig god periode og  Simone Ceccardi – som også er virkelig stærk i reboundspillet – gør det til 71-59 efter 2 minutter og Superwomen virker til at være i fuld kontrol. Men Amager kommer meget stærkt igen og da Stevnsgade kun scorer 2 points de næste 7 minutter, kan Portia Durret gøre det til 73-68 med mindre end 2 minutter igen – og alt er åbent. Stevnsgades rutine – og et vildt drive af Maja –Gerlyng-Hansen gør det til 76-68 til Stevnsgade med 1 minut igen og kampen er afgjort.

Kampen ender 76-70 til Stevnsgade Superwomen, som dermed bringer sig foran med 2-1 i semifinaleserien.

For Stevngade scorer Hanna Sheikh 18 points,  Ida Preetzmann 15 points, Maja Gerlyng Hansen 14 points, Katrine Dyszkant 11 points (og 7 rebounds) og Simone Ceccardi 8 points (og 9 rebounds)

For Amager scorer Portia Durret 27 points og tager 14 rebounds,  Cecillie Hansen laver 15 points og Catharina Palm Jensen laver 12 points.

4. semifinale spiles i Amagerhallen d. 29/3 kl. 19.30 og der er helt sikkert lagt op til endnu en spændende dyst.