Nyheder

Stevnsgade SuperWomen i ny forsvars storsejr

Der var tale om intet mindre end et vaske ægte topopgør mellem Dameligaens nr. 1 Stevnsgade SuperWomen og nr. 2. Virum Go Dream, der fandt sted i Nørrebrohallen tirsdag aften foran ca. 175 tilskuere – et noget skuffende antal kampens hold og stillingen i Dameligaen taget i betragtning.

Gæsterne kom til dagens kamp med 9 sejre og 3 nederlag – et af dem til hjemmeholdet Stevnsgade SuperWomen, mens hjemmeholdet kun havde tabt to opgør for det samme antal kampe.

Virum har siden holdet spillede i 1. division med sine meget talentfulde unge spillertrup sidste sæson, fået forstærkninger i form Emilie Schirmer fra Hørsholm (desværre langtidsskadet), Nikoline Østergaard - der er vendt hjem til barndomsklubben efter 4 år med collegebasket i USA - og de tre professionelle amerikanere Valerie Driscoll, Melissa Gilkey og senest Kyani White.

Gæsterne må med sine forstærkninger nu betegnes som en af mesterskabskandidaterne. Derfor var der lagt op til et tæt og spændende opgør tirsdag aften.

I Stevnsgade lejren har man naturligvis stor fokus på lørdagens Pokalfinale i Forum Horsens. Men det var tydeligt vigtigt for trænerteamet at fastholde pigernes fokus på denne kamp, da den kan have afgørende betydning for hvem som slutter på førstepladsen i grundspillet, ligesom det var vigtigt at få prøvet forskellige forsvarsformer af inden pokalfinalen.

Første periode startede med at Virum Go Dream bragte sig foran, men kendetegnende for hele perioden var, at ingen af holdene ramte deres skud, men arbejdede intenst på at stoppe modstanderen i den anden ende af banen.

Via 2-4, 4-6, 7-7 og 8-12 bragte Ida Tryggedsson Preetzmann balance i tingene i sidste sekund af første periode til periode stilling 14-14.

Dermed var al balance i resten kampen slut. Anden periode skruede Stevnsgade SuperWomen op for gassen i forsvaret og med en forrygende forsvarsindsats holdt de Virum Go Dream fra at score en eneste gang ud over på 7 straffer. Fra 14-15 rykkede hjemmeholdet fra med et 14-2 run. Ikke fordi angrebsspillet var særligt flydende eller homogent, men forsvarsspillet var solidt og klogt.

Virum Go Dream måtte arbejde hårdt for at komme til afslutninger og slippe af med bolden på en fornuftig måde. Fra 28-21 efter 6:51 gik der igen stilstand i scoringen. Perioden sluttede 18-7 og dermed en halvlegsføring til hjemmeholdet på 32-21. På papiret var kampen stadigt helt åben.

Efter pausen hænger Virum Go Dream på. De får en del inside spil og udrebounder Stevnsgade SuperWomen. Så efter 3:30 bragte Melissa Gilkey afstanden ned til 34-27. Men igen kværnede hjemmeholdets aggressive forsvar løs, hvilket i anden halvdel af perioden gjorde, at Virum blev presset til en del turn-overs med fastbreak til følge.

Fra 34-27 blev det på knapt to minutter til 45-29. Tilskuerne fornemmede at resten af kampen ville være op af bakke for Virum Go Dream. De mistede gejsten og troen på et comeback i slutningen af perioden og blev straffet derfor.

Perioden slutter 19-12 og dermed var stillingen 51-33 inden sidste periode.

Fjerde periode afprøvede Stevnsgade flere forsvarsformer, hvilket fungerede udmærket og gav hjemmeholdet adskillige fastbreaks. Hjemmeholdet kørte videre i samme høje tempo og vandt fuld fortjent perioden 20-14 til slutstillingen 71-47.

Stevnsgade SuperWomen har spillet mange perfekte forsvarskampe, men mangler stadigt gennem en hel kamp at få angrebsspille til at flyde homogent. Virum Go Dream havde ikke en af deres bedste dage, men led også under at Stevnsgade som det eneste hold i ligaen kan skifte samtlige spillere ind uden at gå ned i tempo eller kvalitet.

Kigger man på statistikken skyder Stevnsgade kun 27 % bag 3´er linjen, men Virum slet ikke scorer på et eneste af 17 forsøg. Virum vinder det offensive reboundspil 18-10.

For Virum Go Dream scorede Valerie Driscoll 13 point (16 rebounds heraf 8 offensive), Melissa Gilkey 11, Nikoline Østergaard 9, Kyani White 7, Caroline Schultze 3, Annsofie Schirmer 2 og Pauline Lausten 2.

Hos Stevnsgade SuperWomen kom alle spillere på tavlen. Ida Tryggedsson Preetzmann scorede 15 point (4 steals), Elisabeth Brynaa Hansen 12 (6 rebounds), Alberte Alsø Dokkedal 12, Maja Gerlyng 11, Kasia Dyszkant 8, Simone Ceccardi 3, Tea Jørgensen 2 (6 rebounds), Mie Ceccardi 2, Freja Boel 2, Sofia Åström 2 og Hanna Sheikh 2.