Nyheder

Stevnsgade Superwoman slutter grundspillet med endnu en sejr i Nørrebrohallen

Lørdag eftermiddag mødte Stevnsgade Superwoman Hørsholm 79'ers, i en kamp der var uden betydning, for den endelige stilling i dameligaen.

Hørsholm var sikre på at slutte som 5'er og Stevnsgade havde allerede vundet grundspillet, og er dermed direkte i semifinalen.

Stevnsgade var - igen, igen - hårdt ramt af skader og sygdom og stillede til kamp med bare 7 spillere. Hørsholm kunne stille med fuldt hold og gav spilletid til alle 11. Bemærkelsesværdigt var, at hele 10 Hørsholmspillere kom på scoringstavlen. Virkelig flot.

1. Periode blev underholdende for publikum, da både ude- og hjemmehold var rigtig godt skydende.

Holdene følges ad i perioden, men specielt skal nævnes, at hjemmeholdets Ida Preetzmann "går amok" og scorer 4 3'ere på stribe på bare 5 minutter og har ved stillingen 15 - 13 til Stevnsgade, scoret 12 points.

Hannah Sheikh går forrest i Stevnsgades forsvar -  og kæmper i hele perioden en hård kamp, hvor det lykkedes hende at holde Hørsholms nye stjernespiller, Ashley Ezeh væk fra kurven. For Stevnsgade stepper både Maja Gerlyng og Elisabeth Brynaa op med flotte scoringer – mens Hørsholm føres an af en stærkt spillende Ivana Jovanovic, der slutter perioden af med hele 8 points.Perioden slutter lige 26-22 i Stevnsgades farvør, efter yderligere 3 pointsscoringer fra begge hold. Virkelig seværdig periode.

Hørsholm starter 2. periode bedst og har efter 3 minutter udlignet til 29-29. Så tager Stevnsgade fat i forsvaret. I hele 6 minutter holder Stevnsgade Hørsholm fra at score,  og fantastisk forsvarsspil, kombineret med scoringer af Katrine Dysckant, Elisabeth Brynaa, Maja Gerlyng og Ida Preetzmann bringer stillingen op på 39 – 29 med 2 minutter tilbage af perioden. Hørsholm tager timeout og kommer med en fin slutspurt tilbage i kampen. Line Piechnik og Sara forsman gør det til pausestillingen 39-34 til Stevnsgade.

3. Periode blev ikke lige så god som de 2 første. Hørsholm skifter flittigt ud, hvilket måske er med til at bryde deres rytme i spillet. Maja Gerlyng har en rigtig god periode for Stevnsgade med både gode rebounds og  godt angrebsspil og hun slutter perioden med 7 points.

Holdene følges ad, men Stevnsgade får dog opbygget et nyt 10 points forspring ved 52-42 midt i perioden. Igen kommer Hørsholm tilbage på et par flotte 3’ere ved Frederikke Mollerup og Clara Pinholt og med 1.24 tilbage er stillingen 54-53 til Stevnsgade.  Stevnsgade slutter perioden bedst og et stærkt drive af Elisabeth Brynaa og en lang 3'er af Alberte Dokkedal gør det til 59-53 i Stevnsgades favør.

Stevnsgade starter 4 periode klart bedst. Styr på forsvaret, gode rebounds og fart i angrebet gør, at stillingen efter 3 minutter er hele 68-53 til Stevnsgade.

Hørsholm tager timeout og får stoppet Stevnsgades run. For Hørsholm stepper Ashley Ezeh op, og Stevnsgade har i slutningen af perioden svært ved at holde hende væk fra kurven. Holdene følges ad i resten af perioden og Stevnsgade slutter grundspillet af med en forholdsvis sikker hjemmesejr på 73-63.

For Stevnsgade bliver Ida Pretzmann (21 points) og Maja Gerlyng (19 points) topscorer mens Katrine Dysckant tager 9 rebounds. For Hørsholm er Ashley Ezeh flittigst med 15 points og 9 rebounds.

Hørsholm virker til at være kommet i gang på det rigtige tidspunkt og kan (uden skader på holdet) være en farlig modstander i kvartfinalen mod BK Amager.  

Stevnsgade har nu 2 ugers turneringspause og vinder af grundspillet og spiller første semifinale hjemme i Nørrebrohallen fredag den 11. marts kl. 19.30.