Nyheder

Stevnsgade mister vigtige point til Hørsholm 79ers i mellemspillet

Tirsdag aften var der lagt op til en spændende opgør i Dameligaens mellemspil mellem værterne Stevnsgade Superwomen og Hørsholm 79ers.

Inden kampen udtrykte Stevnsgades bestyrelsesmedlem Jan Boel på vegne af klubben den forfærdelse som alle i klubben har følt i forbindelse med weekendens hændelser og ærede de to afdøde Finn Nørgaard og en kær ven af basketballsporten Dan Uzan med et minuts stilhed.

Kampen startede i meget højt tempo. Hørsholm 79ers kom fra start med et aggressivt personligt forsvar. Særligt arbejdede man på holde Ida TP ude af kampen. Hvilket lykkedes fuldstændigt i kampens første tre perioder. De første godt fire minutter af kampen følges holdene ad til stillingen 5-6. Derefter står der Hørsholm på resten af perioden. Hørsholm aggressive forsvar havde Stevnsgade det overraskende dårligt med. Hørsholm vinder perioden på gode fastbreak, godt forsvar og pæne skudprocenter med 11-21 via 5-14 og og 9-16.

Anden periode starter som første med Hørsholm bedst og hurtigst og efter bare et minut har de bragt sig foran med 11-28. Det begynder at ligne en tidlig afgørelse. Men langsomt begynder Stevnsgade at æde sig ind i kampen igen. Ikke ved poleret basketball, men gemen fight. Perioden ender lige 15-15 og dermed en halvlegsføring til Hørshom 79ers på 26-36.

Efter en 3 points scoring af Jordan Sullivan i det første minut af tredje periode er Stevsngade nu kun nede med 3 point og publikum vejrer et comeback. Men igen falder Stevnsgade ud af kampen og ret bemærkelsesværdigt er det, at efter tre perioder har Ida TP endnu ikke scoret for Stevnsgade. Perioden vindes af Hørsholm med 13-19 efter solidt forsvarsspil og disciplineret og hurtigt angrebsspil, hvilket giver en føring til Hørsholm 79ers inden sidste og afgørende periode på 39-55.

Fjerde periode var det som om Stevnsgade kastede alt ind i et fighter forsøg for at vende kampen. Der blev kæmpet heroisk over hele linjen og det stressede Hørsholm. Efter 4 min er Hørsholms føring nede på 51-61. derefter bølger det lidt frem og tilbage med vekslende scoringer. Med et minut igen scorer Hanna Sheikh en 3´er og dermed er Hørsholms føring reduceret til 5 point. Men Hørsholm slipper ikke grebet helt og vinder meget fortjent kampen med 64-71, trods det at Stevnsgade vandt sidste periode 25-16.

Gæsterne spillede disciplineret forsvar og angreb og virkede homogene i tirsdagens kamp, mens værterne ikke rigtigt kom i gang og det virkede, som om de manglede midler i store dele af kampen. Hos Hørsholm spillede Amalie Carnbring Bonde en bemærkelsesværdig flot kamp både forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt. Også Joy Burke spillede en rigtig god kamp. For hjemmeholdet var Jordan Sullivan og Hanna Sheikh de to bedste med masser af energi og fight.

For Hørsholm scorede Joy Marie Burke 20 point, Amalie Carnbring Bonde 12, Ivana Jovanovic 9, Iben Soltau 9, Line Peichnik 6, Emilie Schirmer 6, Frederikke Mollerup 5, Marie-Louise Blyme 3 og Maja Gerlyng-Hansen 1.

For Stevnsgade scorede Jordan Sullivan 20 point (15 rebounds), Hanna Sheikh 14 points, Ida TP 10, Simone Ceccardi 6, Etta Andersen 3, Cecilie Tang Homann 3, Alberte Alsø Dokkedal 2 og Mie Ceccardi 2.