Nyheder

Stevnsgade kommer overraskende godt fra start

Nørrebrohallen var lørdag eftermiddag centrum for Stevnsgades tilbagevenden til Dameligaen. Hjemmeholdet mødte Aabyhøj IF i årets første kamp for begge hold.

Aabyhøj var favoritter til sejren dels på grund af deres langt større ligaerfaring og på grund af en meget talentfuld trup af unge dygtige spillere og en ny dygtig amerikaner Britt Harris med imponerende stats.

Men i Nørrebrohallen har Stevnsgade altid været farlige uanset hvem, som er modstander. Kampens dommere Lars Skovhus og Pembe Bahadir skød kampen i gang lidt sent da Skovhus hang i en bilkø efter kampen Hørsholm – SISU.

Kampens første periode var helt jævnbyrdig med en udveksling af point med Stevnsgades Sarah Eichler i en rolle som ustoppelig scorer med hele 16 point af 29. I Første periode var ingen hold foran med mere end 3 point. 29-29 ved indgangen til anden periode.

Kampen blev spillet i et højt tempo med stor intensitet, hvor begge hold i første halvleg viste klasse og høje scoringsprocenter trods det meget høje tempo.

Anden periode former sig lidt som første, men hvor Stevnsgade en enkelt gang kommer op på en 8 points føring. Dog slutter Åbyhøj bedst til halvlegsstillingen 45-44.

Stevnsgade kommer flyvende ud fra halvleg og scorer lynhurtigt 6 point. Kort efter udligner Aabyhøj igen kampen, men Stevnsgade bringer sig så foran med 7 point og Aabyhøj fik aldrig en føring igen i kampen.

I 4. periode scorer Stevnsgade 7 point i det første minut og kampen er afgjort. Aabyhøj gør alt for at komme tilbage, men kommer aldrig tættere end 11 point og Stevnsgade kører en sikker og fortjent sejr i hus til slutstillingen 97-79. En af Stevnsgades pointguards Mia Obbekjær skal fremhæves for en fremragende indsats, der resulterede i 14 point, 2 rebounds og 5 assists.

En forklaring på kampens resultat skal måske ses i reboundstatistikken, hvor Stevnsgade udreboundede Aabyhøj med 37-17 og skød 46,7% fra 3´eren mens aabyhøj skød 30% fra 3´eren. Aabyhøj havde 9 turnovers i kampen mod Stevnsgades 10.

Stevnsgades Sarah Eichler scorede 29 point, Julie Forster tog 18 rebounds og hele 9 spillere kom på scoringstavlen hos værterne fra Nørerbro.

Hos Aabyhøj var Maria Steen Jespersen kampens oplevelse med 18 point og en flot indsats. Aabyhøjs amerikaner Britt Harris scorede 15 point, mens der var 14 point til Julie Høier.