Nyheder

Stevnsgade Basketball klar til DM-finalerne

Stevnsgade Basketball er klar til DM-finalerne mod BK Amager efter sejr i kamp 4 mod Aabyhøj IF.

Begge hold startede lidt nervøst, men alligevel var der flere gange i første periode hvor Stevnsgade så ud til at få lidt momentum. Aabyhøj var dog ikke til at ryste og kombinationen af intenst forsvar og et par godt skydende guards kunne holde dem inde i kampen. Nikoline Sandbäck forsatte hvor hun slap sidst hun spillede i Nørrebrohallen, og med hendes 3. treer i slutningen af første periode kunne Aabyhøj udligne til stillingen 22-22.

Aabyhøj kom bedst ud i 2. periode og kom hurtigt foran 27-22, men dette var ikke en kamp hvor nogle hold kunne komme afgørende foran. Stevnsgade får lidt momentum af hjemmepublikum, og kunne gå til pausen foran 39-33.

Kampen var generelt meget seværdig og i 2. halvleg var den også præget af meget flotte individuelle præstationer. Banens yngste spiller Alberte Rimdal fra Aabyhøj var eminent i begge ender og flere gange var hun nærmest alene i stand til at holde Aabyhøj tæt. Hos Stevnsgade var Ena Viso og Rikke Fabricious storspillende. Stillingen efter 3. periode var 60-56 til Stevnsgade.

Aabyhøj får en lidt skidt start på 4. periode og allerede efter 3 minutter har de 4 holdfejl. Stevnsgade kunne dog ikke drage fuld fordel heraf, og en meget intens kamp stod helt lige 67-67 med blot 3 minutter igen. Aabyhøj kom foran 2 gange mere i 4. periodes slutning, men begge gange fik Stevnsgade udlignet, og stillingen efter 4. periode var 71-71.

I overtime kunne Stevnsgade endelig opbygge en komfortabel føring, og med blot 35 sekunder igen var afstanden 5 point 81-76. Aabyhøj får en god chance for at holde sig inden i kampen da de bliver tildelt 3 straffe med 17 sekunder igen, men denne gang var heldet ikke med dem. Alle 3 straffe brændes og kampen er herefter afgjort. Slutresultat 83-76.

Ena Viso var kampens klart bedste spiller hvilket også kan ses i statistikkerne. De 27 points og 15 forsvarsrebounds var begge karriere bedste som blev flot krydret med 6 assists, 3 steals og 4/5 fra 3-points.

Nu venter en bedst á 5-serie mod BK Amager om DM-guldet mens Aabyhøj IF skal spille mod Hørsholm 79ers om bronzen.