Nyheder

Stemning, fest og Falcon-sejr i Værløse

Der var ikke megen julemæthed at spore på banen, da Falcon kom forbi Værløse i Søndersøhallen til årets første opgør.

De mange tilskuere, hvoraf ikke så få inden havde godtet sig med Værløses traditionelle pregame meal, fik en kamp der bølgede frem og tilbage i et højt tempo.

En kamp der endte med, at Falcon kunne tage hjem til Frederiksberg med en 58 – 51 sejr i bagagen.

Det blev aldrig nogen decideret velspillet kamp. Dertil var der for mange tilfældigheder og ikke mindst lave skudprocenter set over hele kampen.

Hvad skal man for eksempel mene om, at Værløse havde 12 fuldtræffere ud af 38 forsøg på 2-pointsskud. Falcon havde tilsvarende 14 ud af 47. Eller på 3-pointerne. Her ramte Værløse 6 ud af 22, mens Falcon sneg sig op på 2 ud af 16 (12,5 pct!).

Ikke desto mindre var det en underholdende kamp i nogle medlevende rammer, hvor Værløse lagde ud i et tempo, der vidnede om, at holdet havde troen på en sejr. Tempoet blev fulgt af et solidt forsvar og nogle indledningsvis pæne skudprocenter. Ikke mindst Safia Sheiks tre fuldtræffere bag trepoint linien, lunede på kontoen. Det var da også fulgt fortjent, at holdet kunne gå til pause med en 30 – 24 føring.

Men det var som om, at den te Falcon fik i pausen, var en anelse stærkere, end den Værløse fik. I hvert fald var det et noget mere tændt og ikke mindst kontant spillende Frederiksberg-hold der kom ind til anden halvleg. Det betød, at Falcon fik stadigt mere greb om kampen, hvilket ikke mindst rebound-krigen vidner om. Den vandt Falcon så sikkert som 50 – 35. Heraf stod Simona Bartkova alene for de 12. Alt i alt betød det, at Falcon ganske langsomt trak fra, og kunne lukke kampen med en 58 – 51 sejr.

Søndersøhallens tilskuere valgte Annemie Friis Espensen som kampens Værløsespiller.

Topscorer for Værløse blev Safia Sheikh med 13 point fulgt af Devon Quattrochi og Alberta Dokkedal begge med 10 point.

For Falcon blev det Simona Bartkova med 18 point, fulgt af Sofie Vincent Nielsen med 16.

Referat skrevet af Tom Espensen